IMAMO I PREDNOSTI

EU tržište nekretnina: jetiniji smo i to je naš adut pred konkurencijom

Rovinj
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
19.04.2015.
u 16:07

U Hrvatskoj su cijene niže i do 40 posto u usporedbi s nekretninama u ostalim mediteranskim zemljama

Gotovo dvije godine nakon ulaska Hrvatske u EU s pravom se očekuje poveći interes stranaca za naše nekretnine na priobalju. Stranci RH sve više doživljavaju kao članicu Unije, ali i znaju da su stanovi, kuće i apartmani puno cjenovno povoljniji nego, primjerice, u Francuskoj ili Italiji.

Ako uspoređujemo nekretnine na francuskoj rivijeri s jadranskima, poštujući sličnu udaljenost od mora, kvalitetu gradnje i infrastrukturu, u Hrvatskoj su cijene niže i do 40 posto.

– Interes stranaca postoji, a dostupne informacije govore im i kako je gradnja u Hrvatskoj sve kvalitetnija, a to se cijeni. Danas i investitori i izvođači paze na kvalitetu jer to je prvi preduvjet da se nekretnina može i dobro prodati – ističe Boris Vidović, direktor Kvarner imobilije.

Oglašene cijene apartmana i stanova uglavnom realno postavljene, problem su kuće koje su gotovo uvijek precijenjene. Potencijalni kupci obično mogu računati na 5 posto popusta.     

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije