ZA INOVACIJE

Electrolux najavljuje teme Design Lab 2015 i udvostručuje nagrade

Electrolux
Electrolux
09.01.2015.
u 11:31

Electrolux je najavio teme za svoje svjetski poznato dizajnersko natjecanje za koje svake godine stiže više od 1.700 prijava iz više od 60 zemalja. 2015. godine je 13. godina zaredom, Electrolux Design Lab natjecanje u potrazi je za inovativnim idejama fokusiranim na temu „Zdrava Sretna Djeca“. Ove je godine još više razloga za sudjelovanje u natječaju. Osim novčane nagrade koja je udvostručena pa pobjednik sada osvaja 10.000 eura, glavna nagrada pruža šestomjesečno plaćeno stažiranje u kompaniji Electrolux

Lars Erikson, viši potpredsjednik odjela Dizajna u kompaniji Electrolux i voditelj Design Lab žirija, otvara ovogodišnji natječaj: „Electrolux Design Lab uzbudljivo je natjecanje koje potiče inovacije, kreativnost i daje pogled u budućnost kućanskih aparata. Ono, također, omogućuje povezivanje i suradnju s mladim talentiranim dizajnerima iz cijelog svijeta koji žele napraviti promjene. 2015. godine, fokus Design Lab natjecanja su djeca s temom "Zdrava Sretna Djeca". U potrazi smo za novim rješenjima i smjelim idejama koje će pomoći poboljšati svakodnevni život obitelji s djecom. Uzbuđen sam radi ovog novog izazova i veselim se svim kreativnim idejama koje će biti prijavljene. Neka natjecanje počne! "

Dvostruko veće nagrade u 2015.

Electrolux Design Lab nudi studentima dizajna platformu za predstavljanje svojih radova u svijetu te već godinama mnogim natjecateljima otvara vrata do posla i poslovnih mogućnosti na polju dizajna. Prva nagrada ovog natjecanja je šestomjesečno plaćeno stažiranje u Electrolux globalnom dizajnerskom centru. Da je to odlična prilika otkriva i podatak da je polovina prošlogodišnjih pobjednika nastavila raditi za Electrolux i nakon stručne prakse. Osim toga, pobjednik natjecanja dobiva i novčanu nagradu koja je ove godine značajno uvećana. Nagrada za prvo mjesto iznosi 10.000 eura, drugoplasirani će dobiti 6.000 eura, dok nagrada za treće mjesto iznosi 4.000 eura. Po završetku natjecanja, prema odluci publike, konceptu s najvećim brojem online glasova dodjeljuje se nagrada People's Choice te 2.000 eura .

Online natjecanje vodi do globalnog priznanja

Ovo natjecanje u potrazi je za idejama za nove proizvode, pribor, potrošne materijale i usluge u tri područja: Kuhanje, Njega tkanine i Pročišćavanje zraka. Uključiti se i sudjelovati je jednostavno: sudionici trebaju poslati opis svoje ideje, vizualnu skicu kojom ilustriraju ideju te pojašnjenje što korisnici dobivaju realizacijom ove ideje. Prijave za natjecanje otvaraju se 4. ožujka, a rok za podnošenje traženog materijala je 8. travnja 2015. Više o natjecanju i detaljne upute možete pronaći na Design Lab web stranici.

Najbolje prijave bit će objavljene na web stranici Design Lab i promovirane na društvenim mrežama kako bi studentima omogućile dodir s globalnom publikom. Provođenje natjecanja po fazama omogućuje daljnji angažman pa tako studenti mogu razvijati svoje koncepte tijekom trajanja natjecanja, objavljivati i dijeliti novi sadržaj te pisati blog o razvoju koncepta. Uz to, studenti će dobivati povratne informacije od strane Electrolux stručnjaka tijekom selekcijskog procesa. Stručni žiri kojeg čine svjetski poznati stručnjaci odabrat će pobjednika krajem 2015. godine.

Više o Electrolux Design Lab natjecanju možete pronaći na:
Design Lab web: electroluxdesignlab.com
Electrolux Facebook page: facebook.com/ElectroluxAppliances
Twitter: twitter.com/Electrolux     
Flickr: flickr.com/photos/electrolux-design-lab 
Pinterest: pinterest.com/electrolux 
Instagram: Instagram.com/electrolux 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije