Dobre ideje

Čuvajte svoje zdravlje i zaboravite na skupe kemikalije

čišćenje bez kemikalija
Foto: Thinkstock
1/3
23.10.2014.
u 08:30

Dileme ne bi trebalo uopće biti - izbjegavajmo kemijska sredstva za čišćenje kad god je to moguće. A moguće je...

I zbog uštede i zbog zdravlja, deterdžente treba izbjegavati kad god je to moguće.

Mikrovalka

Dobar primjer za to je čišćenje mikrovalne pećnice. Naslage masnoće, ostataka hrane i ostale nečistoće jednostavno se možemo riještiti ako posudu napunimo vodom i u nju stavimo nekoliko kriški limuna. Stavite to u mikrovalku i uključite na najjaču temperaturu 2 minute. Ne otvarajte vrata idućih 20 minuta, već pustite da para otopi masnoće. Nakon toga mikrovalku prebrišite spužvicom. Isti postupak je i ako umjesto limuna koristimo ocat. Omjer octa i vode neka bude 1:3. Ako mikrovalka ima tanjur možete ga oribati sodom bikarbonom.

Bijela mrlja na namještaju

Foto: pixabay

Ostavite li na stolu ili komodi mokru čašu pojavit će se bijeli krug. Bez očajavanja, pomoći će malo maslinovog ulja i bijeli ocat. pomiješajte ih u jednakom omjeru pa pamučnom krpicom kružnim pokretima očistite mrlju. Na kraju sve prebrišite suhom krpom.

Kristalne čaše

Reljefne ukrase na kristalnim čašama, na kojima se često skupi prašina očistite mekanom četkicom za zube. Nakon toga čaše isperite u čistoj vrućoj vodi i preokrenute položite na čistu krpu.Na kraju ih ispolirajte lanenom krpom.

Foto: pixabay

>>I ovo su stvari bez kojih u domu jednostavno ne možemo (a na njih često zaboravljamo)

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije