KAD MAŠTA PRORADI

Čarobna kolekcija namještaja inspirirana bajkama

bajka
Foto: Promo fotografije
1/10
02.11.2018.
u 14:12

Kolekcija je rezultat dugogodišnje suradnje Tineke Beunders i Nathana Wierina, osnivača Ontwerpdua koji su se upoznali na fakultetu, Prije no što su diplomirali dogovorili su se kako će smisliti kolekciju čiji će cilj biti "pretočiti ideje iz bajki u funkcionalan dizajn"

Ljuljačka u obliku kaveza za ptice, lampe koje se rasprostiru poput grana stabla i stol dizajniran za igranje "špekulama" dio su kolekcije imena Fairytale Furniture nizozemskog dizajnerskog studija Ontwerpduo.

Kolekcija je rezultat dugogodišnje suradnje Tineke Beunders i Nathana Wierina, osnivača Ontwerpdua koji su se upoznali na fakultetu, Prije no što su diplomirali dogovorili su se kako će smisliti kolekciju čiji će cilj biti "pretočiti ideje iz bajki u funkcionalan dizajn".

Beunders je bila zaslužna za bajkovitost same kolekcije - dozovlila je da ju vodi mašta i nije se ograničavala izredom. Wierink je u zadatak dobio pretočiti njezine nevjerojatne ideje u nešto što može doista biti funkcionalno.

Foto: Promo fotografije

Cageling

Cageling je ime ljuljače u obliku kaveza za ptice koja je samo u jednoj točci pričvršćena za strop. "Niste zarobljeni, ali ste sigurni i najsličniji ptici što možete biti". Kavez dolazi u raznim bojama i može se koristiti i u zatvorenim i otvorenim prostorima.

Pozivajući se na šume i biljke penjačice, lampa Light Forest napravljena je od aluminija i bakra pomoću 3D printanja. Dolazi u raznim bojama i kompozicijama te može "rasti" po zidovima, kutovima i po stropovima. "Light Forest dopire u kutke koji su drugim rasvjetnim tijelima nepristupačni", objasnili su dizajneri.

Foto: Promo fotografije

Light Forest

Ontwerpduo osmislio je i Marbelous stol kao igralište za sve one koji se vole igrati pikulama - prorezi vode kuglice od površine do dna stola, gdje ih se može pohraniti u kutije. Svaki stol ručno je rađen od javora i nehrđajućeg čelika.

Foto: Promo fotografije

Marbelous

What It Is, It Isn't ime je komode koja inspiraciju crpi iz knjige Lewisa Carrolla, Alisa u Zemlji čudesa. Napravljen od drva i poliuretana, ova komoda izgleda kao da ju gledate u distorziranom ogledalu.

Foto: Promo fotografije

What It Is, It Isn't

Rockid ljuljačka namijena je mamama s malom djecom te spaja stolac za ljuljanje i kolijevku. Napravljena je od breze i mekanih jastuka, a inicijalna ideja došla je iz priče o patuljcima i njihovim dadiljama.

Foto: Promo fotografije

Rockid

Kolekcija također uključuje Tallow, svijeću sa stalkom napravljenu od parafina, zatim LED lampu Folia Lumina, ogledalo Split Mirror koje daje tri različita pogleda na stvarnost, Cottage Town, zgrade koje pretvaraju kućno bilje u šumske divove te Unstationery, poseban papir za pisanje pisama.

Foto: Promo fotografije

Tallow

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije