MEĐUNARODNI USPJEH

Boris Malešević nagrađen prestižnim Red Dot priznanjem

boris malešević maslinovo ulje red dot
Foto: Boris Ščitar/PIXSELL
22.08.2016.
u 12:05

Sjajne vijesti za hrvatski dizajn dolaze iz Njemačke gdje je poznati dizajner i marketinški stručnjak u kategoriji Communication Design dobio glavnu nagradu za ambalažu maslinova ulja B10-First Night

Hrvatski dizajner Boris Malešević dobitnik je ovogodišnje prestižne nagrade 'Red Dot' , jedne od najutjecajnijih međunarodnih nagrada u svijetu dizajna, za ambalažu maslinova ulja B10-First Night koje proizvodi jedno istarsko obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo.

Nagrada Red Dot postoji od 1955. i smatra se prestižnom nagradom kojom se, kako organizatori ističu, vrednuju najoštroumniji dizajnerski radovi iz svijeta produkt dizajna, komunikacije, ambalaže pa sve do dizajna koncepata i prototipova.

Malešević je nagradu dobio u kategoriji Communication Design, za branding i dizajn ambalaže za  hranu i to u jakoj konkurenciji radova koji su pristigli iz 46 zemalja. Nagrada će se dizajneru dodijeliti na tradicionalnoj priredbi Red Dot Gala koja će se ove godine održati u studenome u Berlinu.

Boris Malešević, dizajner i marketinški stručnjak koji je sada na čelu zagrebačkog Designystema, poznat je i kao voditelj izbornih kampanja SDP-a, Stjepana Mesića i Milana Bandića, a kao dizajner poznat je po osmišljavanju vizualnog  identiteta mnogih kompanija i institucija – od Hrvatske pošte, AZ mirovinskog fonda do Hrvatske narodne banke.

>>Dizajner Davor Bruketa u žiriju prestižnog Red Dot natjecanja

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije