ususret novom festivalu

Arhitekti i dizajneri prijavite se svojim projektima za oživljavanje Martićeve ulice

festival dizajna zagreb district
Foto: Promo fotografije
1/2
07.04.2016.
u 08:30

Vodstvo umjetničkog festivala Design District Zagreb objavilo je natječaj u kojem poziva umjetnike da se prijave s radovima osmišljanja novih sadržaja u poznatoj zagrebačkoj ulici

Ususret prvom održavanju Design Districta Zagreb, koji će svojim programom afirmirati zonu Martićeve kao kreativnu gradsku četvrt, objavljen je natječaj “Mali pomaci” i otvoren je poziv na sudjelovanje u programu.

Pred dizajnerima, arhitektima, umjetnicima, ali i drugim autorima stoji zahtjevan, ali uzbudljiv zadatak u stvaranju novih stalnih i povremenih korisnih sadržaja u ovoj četvrti.

Poticaj sudjelovanju u natječajima svakako je doprinos lokalnom razvoju kroz inovativno promišljanje, ali i mogućnost stalne implementacije odabranih radova, koji će biti izloženi za vrijeme festivala od 16. do 19. lipnja. Detaljnije se o svakom natječaju može saznati na designdistrict.hr/hr/sudionik, gdje se ujedno odvijaju i prijave.

Foto: Promo fotografije

Natječaj “Mali pomaci” organizira se u suradnji s Uredom grada Zagreba za strategijsko planiranje i razvoj, a namijenjen je dizajnerima, arhitektima, umjetnicima i drugim autorima iz Hrvatske i inozemstva.

Njegov cilj je doći do kvalitetnog, izvedivog i funkcionalnog dizajna objekata namijenjenih ‘zoni Martićeva’, kao i do inteligentnih koncepata s mogućnošću poboljšanja života i navika stanovnika četvrti.

Foto: Promo fotografije

Rok za prijavu projekata je 20. travnja, a svi radovi koji uđu u uži izbor natječaja bit će predstavljeni publici na uličnoj izložbi u sklopu festivala – otkrila nam je Ira Payer, kreativna direktorica festivala.

>>Novi festival dizajna koji će afirmirati zonu Martićeve ulice

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije