AZ AWARDS

Ana Tevšić: Moja lampa nagrađena je zbog svoje praktičnosti u funkcionalnosti

lampa traveller
Foto: Promo fotografija
03.07.2015.
u 11:26

Lampa je izrađena od svijetlog, prirodnog drveta i bakra, visoka je 32 cm, bežična je te se može nositi bilo gdje jer radi uz pomoć baterija i sadrži LED svjetlo

Ponajbolja mlada hrvatska dizajnerica Ana Tevšić svojoj je kolekciji nagrada pridružila još jednu – svjetsku. Za svoju prijenosnu lampu Traveller nagrađena je u Torontu nagradom “People’s Choice” na manifestaciji “AZ Awards For Design Excellence”, koju za postignuća u područjima dizajna i arhitekture petu godinu organizira poznati kanadski magazin “Azure”. Na natječaj je pristiglo 720 prijava iz 43 zemlje, a peteročlani žiri odabrao je 66 finalista podijeljenih po kategorijama.

– Prijenosna lampa Traveller bila je u kategoriji rasvjetnih tijela, zajedno sa Slabseries by Andlight (dizajn Lukas Peet), OK lampom (dizajn Konstantin Grčić) za Flos i Wireflow by Fibia (dizajn Arik Levy). Wireflow i Traveller su pobjednici u toj kategoriji, Wireflow je pobijedio odabirom žirija, dok je Traveller izglasan za “People’s Choice”. Nagrada mi je dodatni poticaj za daljnji rad i i zaista sam sretna što sam uopće bila među finalistima – kazala je Ana.

Foto: Promo fotografija

Njezina lampa izrađena je od svijetlog, prirodnog drveta i bakra, visoka je 32 cm, bežična je te se može nositi bilo gdje jer radi uz pomoć baterija i sadrži LED svjetlo. Može se koristiti i u interijerima i eksterijerima.

– Rečeno mi je da je lampa nagrađena zbog praktičnosti i funkcionalnosti proizvoda, lako se prenosi i koristi u bilo kojem trenutku. Mislim da su svi finalisti u mojoj kategoriji kao i u ostalima napravili izvanredna autorska djela te mi je zaista velika čast što sam među svima njima – ističe Ana koja je u Torontu, osim što je primila nagradu, uspostavila i brojne kontakte za daljnju međunarodnu suradnju.

Podsjetimo, naša dizajnerica već surađuje s poznatim Cartoon Networkom osmišljavajući im “merchandise” za popularni crtić Cow&Chicken, a prošle je godine za uređenje svoje trgovine “Love, Ana” dobila također poznatu nagradu IDA.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije