NAŠ IZBOR S AMBIjENTE

100% domaći dizajn: Inovativna "Kuhinja za graditelje karijera"

kuhinja Ambienta
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
1/4
16.10.2014.
u 14:52

Inkea je predstavila prototip kuhinje od svega 1,5 četvorni metar, koja se lako prenosi i može stati u svaki lift. A montaža traje svega 60 minuta!

Na 41. Ambijenti, koja se ovaj tjedan održava na Zagrebačkom velesajmu, domaća tvrtka inkea predstavila je, između ostaloga, prototip mini kuhinje radnog naziva 'Kuhinja za graditelje karijera'. Kao što i sam naziv govori, kuhinja je namijenjena mladim zaposlenim ljudima, a idealne su za njihove prve stanove koji u pravilu imaju malo kvadrata. Mini kuhinje same po sebi nisu novost u dizajnu kuhinjskog namještaja, ali svejedno je ova Inkeina izazvala veliki interes posjetitelja već prvi dan sajma.

Tajna je, prije svega, u njezinu zanimljivu konceptu i činjenici da je riječ o domaćem produkt dizajnu te da s obzirom na svoj sadržaj, nudi puno više od svojih klasičnih inačica. Svi su željeli vidjeti to malo čudo od svega 1,5 m2 u koji, osim polica i ormara za spremanje hrane i pokućstva, stane i hladnjak, perilica, mini kuhalo, mikrovalna pećnica te po želji, i ugradbeni plazma televizor koji se montira na vanjsku stijenku vrata. Upravo zbog ovog posljednjeg detalja kuhinja dobiva novu ulogu i postaje i dio dnevnog boravka. Toliko puno elementa u tako malo prostora omogućeno je na način da je kuhinja preklopna - kada se otvore dva krila u kojima su police, umjesto 1,8, kuhinja postane duga 3,60 m.

Foto: Davor Višnjić/PIXSELL

- No, u stvarnosti, ne morate imati 3,60 m prostora za kuhinju, jer se vrata nikada ne moraju otvoriti do kraja. I kada su vrata otvorena pod kutem od 90 stupnjeva, možete ju koristiti bez poteškoća – sve vam je dostupno - objasnila nam je Alenka Kostanjević Špiljarić, voditeljica prodaje i marktetinga u Inkei.

U paviljonu 8 izložena su dva modela njihovih kuhinja – jedan s ugrađenim hladnjakom, a drugi bez njega. U slučaju kada je hladnjak u sklopu kuhinje, u njoj onda nije moguće ugraditi i perilicu. Ono što ovu kuhinju od iverala čini posebnom jest i njezina praktičnost – može se po vertikali rastaviti u dvije jednake komponente u te uz treću – radnu plohu od kerrocka, lako transportirati.

Foto: Davor Višnjić/PIXSELL

- Stavite svaku komponentu na kolica i prenesete je liftom na koji god kat hoćete. Volumen jedne komponente, ali i visinu od skoro 2 m podesili smo tako da stane u svaki standardni lift - naglašava Alenka Kostanjević Špiljarić te dodaje kako se takva kuhinja može montirati u svega 60 minuta.

Budući da je riječ o prototipu u Inkei planiraju doraditi model i učiniti ga još originalnijim, te su raspisali natječaj za dizajnere koji bi osmislili vanjske omote te unutrašnjost kuhinje. Tek tada bit će moguće odrediti njezinu cijenu, ali, kako nam je otkrila naša sugovornica, neće biti veći od prosječne cijene kuhinja takve obrade i opreme.

>>Počela Ambienta: atrakcija su outlet dućan i domaći dizajneri

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije