prave delicije

Omiljeni član žirija Masterchefa poznati chef Mario Mihelj osmislio je jesenski menu za Skendericu 1912

Foto
Omiljeni član žirija Masterchefa poznati chef Mario Mihelj osmislio je jesenski menu za Skendericu 1912
07.10.2025.
u 15:00
Nova suradnja Skenderice 1912, Cateringa Lisak i chefa Maria Mihelja primjer je kako se zagrebačka tradicija može spojiti s modernim kulinarstvom i suvremenim ugostiteljskim standardima
Pogledaj originalni članak

Hrvatska gastro scena s početkom jeseni dobila je novu, zanimljivu suradnju koja će razveseliti mnoge. Iako su do sada surađivali na nekoliko projekata, Ana Lisak iz Cateringa Lisak i chef Mario Mihelj u idućem će razdoblju zajedno stvarati nove priče koje će razveseliti poznavatelje dvaju entuzijasta koji, svatko u svom području, pomiču granice i iznova teže izvrsnosti. Ova suradnja spaja iskustvo, kreativnost i tradiciju. Jedan od prvih zajedničkih projekata bilo je osmišljavanje jesenskog menija za restoran Skenderica 1912, poznatog čuvara stare zagrebačke kuhinje, a koja se nalazi u Remete ul. 168. Suradnja između chefa Mihelja, Ane Lisak i Brune Pavlića – vlasnika restorana, rezultat je zajedničke vizije, a to je povezati suvremeni pristup gastronomiji s nasljeđem koje Skenderica njeguje više od stoljeća.

Foto

„Spoj tradicije i suvremenog pristupa ono je što me inspirira. Suradnja s Cateringom Tim Lisak dogodila se vrlo prirodno. S Anom i njezinim timom surađujem već godinama i prepoznajemo se u istim vrijednostima, a to su visoki standardi, kvaliteta i bezkompromisan pristup. Zajedno s Brunom Pavlićem iz Skenderice odlučili smo oživjeti starozagrebačku kuhinju na suvremen način, zadržavajući dušu, ali unoseći nove tehnike i prezentaciju“, istaknuo je chef Mario Mihelj.

Foto

Zvijezde novog jesenskog menija svakako su: hladna terina od goveđeg jezika i kuhanog repa s kremom od hrena i jabuke, kiseljenom ljutikom i emulzijom od bučinih sjemenki, juha od vrganja i gusta juha od piceka i mlinaca, njoki s vrganjima i kečapom od gljiva, krpice sa zeljem u obliku raviola (autorstvo chefa Ivana), kopun s veloute umakom od pečenja i mlincima, sporo pečeni janjeći but s umakom od ružmarina, češnjaka i pečenja, poslužen na pireu od krumpira i komorača, kao i mnoga druga jela koja ćemo zavoljeti na prvu.

Foto

„Sve je utemeljeno na sezonskim, lokalnim namirnicama. Želimo da gost prepozna okus djetinjstva, ali u novom, modernom ruhu“, rekao je Mario Mihelj, dok je Bruno Pavlić dodao: „Skenderica ostaje čuvar tradicije, ali i otvara prostor inovacijama. Prepoznali smo se u zajedničkim vrijednostima Skenderica je čuvar stare zagrebačke kuhinje, Catering Lisak donosi iskustvo i organizaciju, a chef Mihelj unosi kreativnost i suvremeni pristup. Željeli smo pokazati da to može živjeti u novim oblicima i tako privući nove generacije gostiju!“

Foto

Krpice sa zeljem i gnudi s vrganjima i kečapom od gljiva jela su koja će posebno oduševiti goste jer spajaju autentične okuse s modernim twistom. „Našim stalnim gostima poručujemo da Skenderica ostaje ono što je uvijek bila mjesto domaće topline i poznatih okusa, ali i da tradicija može biti inspiracija za nove gastronomske doživljaje“, zaključuje Pavlić.

Foto

Novoj suradnji veseli se i žena koja vlastitim primjerom i radom svakodnevno pomiče granice savršenstva – Ana Lisak, koja je pokazala kako stvoriti obiteljski posao prožet stalnim traženjem novih izazova. Jedan od njih je i ova nova suradnja, o kojoj kaže: „Mi smo most između tradicije i suvremenog iskustva. Sebe u ovoj suradnji vidim kao most između iskustva cateringa i snage restorana, uz kreativni potpis chefa Mihelja i našeg chefa Ivana Najdeka. Naš zadatak je osigurati organizaciju, logistiku i besprijekornu izvedbu, od kuhinje do servisa. Catering Lisak ovom suradnjom dobiva novu dimenziju. Zadržavamo ono po čemu smo poznati, a to su profesionalnost i organizacija, ali uz kreativne ideje chefa Mihelja uvodimo i nove koncepte, sezonske menije i suvremene prezentacije jela.“

Foto

Nova suradnja Skenderice 1912, Cateringa Lisak i chefa Maria Mihelja primjer je kako se zagrebačka tradicija može spojiti s modernim kulinarstvom i suvremenim ugostiteljskim standardima. Kroz jela koja reinterpretiraju staru zagrebačku kuhinju, ali i kroz partnerski pristup između restorana i cateringa, ovaj projekt donosi osvježenje na domaću gastronomsku scenu.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.