tradicionalni advent

I ove godine Bota Šare jedan je od najljepše ukrašenih restorana, božićna terasa je čudesna

Foto: Filip Popović
I ove godine Bota Šare jedan je od najljepše ukrašenih restorana, božićna terasa je čudesna
29.11.2024.
u 11:52
Nakon delicija, čarobna terasa mjesto je opuštanja. Njom dominiraju biljke dubrovačkog podneblja, a ove godine posebno mjesto ima kraljica među njima – maginja. Ovo prekrasno zimzeleno stablo koje zimi daje primamljive plodove koji su izrazito bogati vitaminom C. Sve uređenje terase daj čaroliju prirodno ukrašenog drveta koje je okićeno crvenim kuglicama i trakicama
Pogledaj originalni članak

Tradicionalni advent i vrijednosti koje ovo doba predstavlja pomalo se sve više udaljuju od svog pravog značenja. Ovih dana prevladavaju iščekivanje, nada i budnost. Isto tako, cijelo vrijeme Adventa je i vrijeme koje posvećujemo obitelji, prijateljima i dragim ljudima. Restorani Bota Šare već su prepoznatljivo mjesto okupljanja, posebno u vrijeme adventa. 

Foto: Filip Popović

U moru izvrsnih delicija, one pripremljene u restoranima Bota temelje se na tradicionalnim namirnicama, koje su koristili naši stari ali poboljšanih novim tehnikama  pripreme . Bota ovog Adventa, na čarobno uređenoj terasi u ulici Kralja Zvonimira 124, priprema pravu adventsku bajku. Predlažu i nekoliko specijaliteta koji će nas itekako oduševiti. Oni su pravi dašak Juga uz mirise i okuse Jadrana. 

Foto: Filip Popović

Veliki novitet je svakako Dry age-ing posebna  tehnika odležavanja i dozrijevanja  ribe u za to predviđenim posebnim frižiderima koji su ove jeseni stigli u Botu. Tu su tehniku razradili do savršenih detalja kako bi dobili najkvalitetnije okuse. Prirodan okus ribe dodatno je pojačan kroz proces odležavanja, a Botin sashimi od odležane divlje jadranske tune učinit će da vam rastu zazubice, dok će ukiseljeni motar koji pucketa pod zubima, svojim morskim okusom, vratiti uspomene na ljetne i sunčane dane. 

Foto: Filip Popović

Ragu od odležane jadranske tune s domaćom pastom delicija je dostojna blagdanskog stola. Do izražaja opet dolazi odležano meso jadranske tune u ovoj varijanti obogaćenog ukusnim umakom i dalmatinskim začinima. 

Foto: Filip Popović

Tanja Šare, mama obitelji, pripremila je Fritule od dimljenog morskog goluba kao posebno jelo koje možete pronaći samo u Bota restoranima. Aroma dimljene ribe koja se lagano nazire u svakom zalogaju otkriva sasvim nove bogate morske okuse. Slatki su pak zalogaji Dubrovačke torte te Rolada s kremom od dunje i oraha njihov su izbor za male gušte ovog Adventa. 

Foto: Filip Popović

Nakon delicija, čarobna terasa mjesto je opuštanja. Njom dominiraju biljke dubrovačkog podneblja, a ove godine posebno mjesto ima kraljica među njima – maginja. Ovo prekrasno zimzeleno stablo koje zimi daje primamljive  plodove koji su izrazito bogati vitaminom C. Sve uređenje terase daj čaroliju prirodno ukrašenog drveta koje je okićeno crvenim kuglicama i trakicama. 

Foto: Filip Popović

Botin ovogodišnji advent spoj je Mediterana, tradicije i obiteljskih vrijednosti. 

najljepše doba godine

Odličan uradi sam projekt: Napravite sami adventski vijenac u zadnji čas

U vrijeme božićnih blagdana naranča, kao i ostali citrusi – limuni, grejp ili limete se često upotrebljava i kao dekorativni element za adventske vijence i aranžmane. Njima možete ukrasiti i božićno drvce i poklone te blagdanski stol. Takve dekoracije nije teško napraviti, a osim što su efektne i djeluju vrlo prirodno (neki ih zovu i eko ukrasima), unijet će dašak svježine i divnih mirisa u interijer

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.