05.10.2014. u 09:30

Naša pučka medicina ivanjsko cvijeće rabi i za liječenje kroničnih bolesti bubrega i mjehura

Grci su ivanjskim cvijećem, “biljci s planeta Venere”, liječili vodene bolesti. Prva iskustva s ivanjskim cvijećem imao sam u Udruzi “Zdrav život”, i to na sekciji radiestezije. Proučavali smo zračenje same biljke, odnosno praška dobivenog usitnjavanjem biljke koji smo radiestezijskom detekcijom proučavali na razne načine.Prema predajama, kao i prema običajima u nekim narodima, sušeno ivanjsko cvijeće stavljalo se kao slama ispod rodilje jer se smatralo da otklanja štetna zračenja zemlje.

Od ivanjskog cvijeća (biljka u cvatu) priprema se sok, čajna mješavina i mast. Ivanjsko cvijeće koristi se kao izvrstan diuretik, za liječenje najtežih bolesti, za liječenje kožnih bolesti (lišaja, ekcema, čireva, raznih kožnih nečistoća, raka kože, tvrdih novotvorina, tumora, rana koje krvare, psorijaze, kvržice, itd.), mašću koju sam radio od tinkture ivanjskog cvijeća, i to tako da sam svinjsku mast lagano rastopio i u nju ulio sok, u omjeru 2:1.Svježi sok ivanjskog cvijeća može se stavljati kao oblog na oboljelo mjesto.

Foto: Ivan Lesinger

Naša pučka medicina ivanjsko cvijeće rabi za liječenje kroničnih bolesti bubrega i mjehura (pijesak i kamenci), vodenih bolesti, reumatskih i bolesti kože, bolesti krvi, i to kod jake anemije, bolesti limfe – oteklih limfnih čvorova (detoksikacija), kod bolesti jetre (čisti od otrova – trovanja, nakupljanja vode u trbušnoj šupljini, jer je izvrstan diuretik i detoksikant), bolesti gušterače i slezene (detoksikacija). Ivanjsko cvijeće rabi se i za liječenje histerije, epilepsije (padavice) te raznih drugih živčanih tegoba, kod probavnih tegoba praćenih grčevima, kod bolova koji se javljaju kao posljedica uznapredovanog karcinoma, za ispiranje usta kod raka jezika, itd.Izradu jastučića punjenih suhim cvjetovima ivanjskog cvijeća preporučio bih svakoj osobi koja ima tegobe s reumatskom glavoboljom pa i s migrenom.

Osobe sa slabim funkcijama i komplikacijama želuca i žuči ne bi smjele ivanjsko cvijeće uzimati ni u kojem obliku.Ivanjsko cvijeće rabi se kao antikarcinom, antiinflamatorik, antipiretik, antispazmotik, adstrigent, detoksikant, dijaforetik, diuretik, dermetik, hemostiptik, kozmetik, limfatik, sedativ, sekretolitik, tonik.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije