Naslovnica Interijeri Dom iz snova

Unesite vizualni sklad u svoj dom

Ponekad je nelagodi koju osjećamo kad uđemo u neki prostor uzrok upravo nedostatak harmonije namještaja, boja i detalja
02. listopada 2016. u 09:00 0 komentara 3437 prikaza
ankica stilski sklad u interijeru
Foto: Promo
Pogledajte galeriju 1/10

Možda vam se dogodilo da ste osjetili nelagodu kad ste ušli u neki prostor, a iako toga vjerojatno niste ni svjesni, uzrok je bio upravo neuravnotežen odnos između elemenata u interijeru.

Danas bih željela podijeliti nekoliko savjeta s vama o tome kako unijeti sklad i ravnotežu u dom. Postoji više načina kojima možemo unijeti vizualni sklad u dom što će ujedno imati i pozitivan psihološki učinak na nas. Bez obzira na to koju prostoriju uređujete, potrudite se postići uravnoteženost između svih elemenata.

ankica stilski sklad u interijeru | Autor : Promo Foto: Promo

Posebno se potrudite oko uređenja prostorija u kojima najčešće boravite, a konačan rezultat imat će pozitivan učinak na opuštanje, odmor i koncentraciju. Najveći učinak na uravnoteženost i sklad elemenata u prostoru čine boje. Bojom koja će dominirati u interijeru možete ublažiti nesklad, ako su u prostoru prisutni stilski različiti elementi.

Onu boju, ili sličnu, koju ste odabrali za zid provucite kroz cijeli interijer zavjesama, ukrasnim jastučićima, tepihom i drugim dekorativnim elementima da bi učinak bio što bolji. Smirenost i pravilan ritam u prostoru postići ćete ako elemente posložite simetrično. Simetriju u interijeru posebno vole oni koji po svojoj osobnosti teže pravilnosti i redu.

ankica stilski sklad u interijeru | Autor : Promo Foto: Promo

Nepravilno posložene knjige, slike na zidovima i dekorativni elementi često čine vizualni nesklad i kaos u prostoru, stoga predlažem da formirate jasne zone u kojima ćete smjestiti točno određene predmete u grupama. Sve knjige koje imate formirajte u malu kućnu biblioteku, slike složite u minigaleriju, svijećnjake i posude s cvijećem također posložite po grupama. Na ovaj način znatno ćete doprinijeti harmoniji i skladu u svome domu.

Bez obzira na to kojem stilu uređenja težite, potrudite se da namještaj bude stilski usklađen jedan s drugim. Osim samog namještaja svi drugi elementi također bi se trebali stilski nadopunjavati. Dekorativni detalji na namještaju kao što su ornamenti i aplikacije također će doprinijeti skladu u prostoru. Pripazite samo da uzorci budu svi isti, ali u različitim veličinama ili različiti, ali u istoj boji.

ankica stilski sklad u interijeru | Autor : Promo Foto: Promo

Ako ste ovu dekoraciju odabrali kao osnovni element kojim ćete se poslužiti da biste bi postigli povezanost i sklad u prostoru, pazite da svi ostali elementi budu nenametljivi prema svojim bojama i oblicima.

>>Kako napraviti stilski pomak u skromnom studentskom stanu

Sa zelenom i bijelom teško da ćete pogriješiti

 

1. Težite li skladnom, organiziranom životnom stilu, unesite ga i u svoj dom tako što ćete uspostaviti harmoniju između svih elemenata u prostoru. 

2. Odmjereno kombinirajte materijale kojima možete naglasiti, ali i smiriti vizualni ugođaj u prostoru.

3. Ako želite igrati na sigurno, odlučite se za bijele elemente u prostoru. Bijelu uskladite s nježnim pastelnim tonovima. Time ćete postići nepogrešivu eleganciju i sklad u svome domu. 

4. Potrudite se povezati sve prostorije svoga doma u jednu skladnu vizualnu cjelinu kako koloritno tako i stilski

5. Odlučite li se za zelenu boju u interijeru, nećete pogriješiti. Zelena djeluje opuštajuće i odličan je izbor za postizanje sklada u interijeru. Zelena je boja prirode i života, poziva na dobrodošlicu i koristi se u bilo kojoj prostoriji.

Elipso

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.