10.04.2016. u 09:15

Talijanski stil uređenja jedan je od onih koji nikad ne izlaze iz mode, a jako je prikladan i za naše obalno podneblje

Kada kažemo Italija, odmah pomislimo na fino vino, pizzu, umjetnost, modu i profinjeni stil Talijana općenito. No, uza sve nabrojeno, nas zanima ponajprije talijanski stil uređenja interijera.

Talijanski stil u interijeru temelji se na udobnosti i funkcionalnosti te služi obiteljskim druženjima. Poznato je da su Talijani izrazito društveni pa tako i njihov način uređenja (slobodan, otvoren, pristupačan) omogućuje gostima da se osjećaju kao članovi obitelji.

Ako ste i vi ljubitelj talijanskog stila te u svom domu želite dašak Italije, prostor obogatite bojama, dekorativnim tkaninama, kamenom, kovanim željezom, stupovima, antikvitetima i umjetninama.

Foto: Promo fotografija

Zidovi su u domovima Talijana uglavnom obojeni u bež ili žutu boju, a najčešće su premazani specijalnim dekorativnim premazima s posebnom obradom brušenja. Nije nužno držati se samo tradicionalnog stila kako biste postigli talijanski štih u interijeru. Slobodno se možete poigrati kombinacijom modernog i tradicionalnog stila te tako svoj dom učiniti originalnim i jedinstvenim.

Samo jednim efektnim detaljem u prostoru kao što je lampa, neuobičajena fotelja ili pak originalno dizajnirana komoda postići ćete da prostor zablista jedinstvenim šarmom. Talijani su vrsni znalci kada je u pitanju kombiniranje različitih stilova, ali su i inovativni u izradi materijala za uređenje.

Foto: Promo fotografija

Posebno su vješti majstori za izradu novog namještaja koji izgleda antikno, ali i drugih elemenata za opremanje interijera. Oni koji su više skloni modernom stilu uređenja, a željeli bi unijeti i talijansku notu, slobodno neka koristite namještaj i elemente od prirodnih materijala kao što su lakirano drvo, staklo, koža i metal te ih "začine" elegantnim dekorima fine teksture.

Spomenimo još i talijanske kuhinje koje su svojom elegancijom i profinjenim dizajnom osvojile svijet. U Italiji postoji velik broj proizvođača kuhinja koji svoje proizvode izvoze širom svijeta pa tako i kod nas. Imati kvalitetnu talijansku kuhinju u svome domu velika je prednost s obzirom na to da će ona zadovoljiti i svojom funkcionalnošću i estetskim kriterijima.

Foto: Promo fotografija

Kada je posrijedi rasvjeta u talijanskom stilu, uređenja interijera nezaobilazne su visilice, bile one modernog ili pak klasičnog dizajna. Nemojmo zaboraviti da su Talijani poznati i po izvrsnoj keramici pa u njihovim interijerima često vidimo podove obložene terakotom. Osim toga, kvalitetni kreveti i udobne sofe njihov su zaštitni znak.

>>Uređenje drvene kuće za odmor: koristite samo prirodne materijale

Komentara 4

V1
Vinkazeljka 1115
09:20 09.07.2016.

Imaju Talijani stila,ali kod njih je skupo ono što je kvalitetno,naša primanja nisu za takvo nešto.

AN
anticenzura
12:16 10.04.2016.

Istina da su Italijani medju prvima u stilu, klasi i modi, samo ovo je prilicno bezveze, vise slici na muzej nego nego na udoban dom. Hrpetina nepotrebne bizuterije, samo za ukras. Namjestaj trece lige, divani, stolarija, kao iz Ikee.

DU
Deleted user
16:10 26.04.2016.

Kičasto.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije