29.03.2024. u 06:00

Uključite djecu u uređenje: Ako su djeca prisutna na obiteljskom okupljanju, dopustite im da sudjeluju u uređenju stola. To može biti zabavan način za njihovo izražavanje kreativnosti i osjećaj pripadnost

Dolazi vrijeme blagdana i školskih praznika, što će mnoge od nas potaknuti da usporimo tempo i okupimo se s omiljenim ljudima oko stola. Evo nekoliko ideja kako možete malo izvježbati kreativnost i urediti svoj stol. Ja sam imala puno plave boje u glavi, pa sam na stol postavila predivne anemone s OPG-a Tičinović i borovnice. Uzela sam tempere od klinaca i obojila etiketu na boci za vino jer mi je tako bila ljepša, a za kraj sam nacrtala kartice za stol. Sve u prekrasnoj plavoj boji. Uživat ćete, neka vam bude lijepo.
Važno je biti kreativan i opušten, a ovo vrijeme kada možemo malo usporiti tempo je idealno za to.

Foto: Tara Pušić


Moje kreativno putovanje započelo je rano u djetinjstvu, igrajući se s bojama i kompozicijama. Kako sam kroz godine obrazovanja otkrivala svijet računala i fotoaparata, sve je prirodno vodilo oblikovanju mog vlastitog interijera i online prisutnosti. Obrazovana sam kao IT stručnjak i dizajnerica interijera. Ideje mi samo dolaze u glavu, pa sam tako i ovaj stol uredila u pola sata. Pronalazim ljepotu svugdje i želim donijeti radost i estetiku svijetu s pomoću svog digitalnog, ovaj put i pravog kista. Za više inspiracije, posjetite moj blog.
Nadam se da sam vas inspirirala da uredite svoj stol i uživate ovih dana u polaganijem tempu. Male kreativne aktivnosti mogu vas opustiti i donijeti osmijeh na lice. Evo nekoliko praktičnih savjeta za kreativno uređenje stola i stvaranje ugodne atmosfere za obiteljska okupljanja:

Foto: Tara Pušić

1. Odaberite temu ili paletu boja: Razmislite o temi ili određenoj paleti boja koju želite koristiti za uređenje svog stola. To može biti uskršnja tema, proljetna svježina ili bilo koja druga tema koja odgovara prigodi ili vašem osobnom stilu. Moja tema je bila sve u plavoj boji. Čak sam obukla i tajice u tom tonu.

2. Dodajte osobni dodir: Uključite detalje koji odražavaju vaš osobni stil i interese. To mogu biti osobni predmeti, omiljeni ukrasi ili čak fotografije obitelji. Ja sam iskoristila grafike, kist i temperu. Ali fotografije su tako divan detalj.

3. Igrajte se s teksturama: Dodajte različite teksture na stol kako biste stvorili zanimljive slojeve i dodali dimenziju vašem uređenju. To mogu biti tekstilni stolnjaci, drveni ukrasi ili cvjetni aranžmani. Ne morate biti stručnjak, ja sam samo ubacila cvijeće u vazu, a ubruse možete napraviti i sami od tkanine koja vam se dopada.

Foto: Tara Pušić

4. Koristite svijeće i osvjetljenje: Svijeće i svjetiljke mogu dodati toplinu i ugodnu atmosferu vašem stolu. Razmislite o postavljanju svijećnjaka ili malih svjetiljki kako biste stvorili intimnu rasvjetu. Pogledajte kod mene male lampice u kutu prostorije. To su zapravo lampice za vanjski prostor.

5. Razmislite o praktičnosti: Osigurajte da vaš uređeni stol bude i praktičan za upotrebu. Ostavite dovoljno prostora za posuđe i posluživanje hrane, te osigurajte da ukrasi ne ometaju komunikaciju za stolom. Ili jednostavno pomaknite ukrase kada krenete posluživati hranu.

6. Uključite djecu u uređenje: Ako su djeca prisutna na obiteljskom okupljanju, dopustite im da sudjeluju u uređenju stola. To može biti zabavan način za njihovo izražavanje kreativnosti i osjećaj pripadnosti. Bojanje etiketa je odličan, a tako efektan zadatak.
S nadom da će vam ovi savjeti pomoći da stvorite prekrasan i funkcionalan stol za vaša obiteljska okupljanja!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije