15.12.2016. u 08:45

Koji je najbolji izbor dekoracija za ljubitelje tradicionalnog, a koji za ljubitelje modernog, koje boje i kako odabrati za blagdansko uređenje doma...

Tko se još uvijek niste odlučili kako ćete dekorirati svoj dom za blagdane i u potrazi ste za novim idejama, važno je znati primijeniti osnovna pravila kombiniranja dekoracija.

Odlučite se koji stil najviše volite birajući ukrase prema svojoj osobnosti kako biste s obitelji uživali u božićnoj atmosferi doma i kako bi vaši gosti prepoznali vaš smisao za stil.

Pripazite na boje

Izbor boje dekoracija odredit će i stil uređenja. Tradicionalne blagdanske boje su zelena, crvena i zlatna. Koristeći ukrase u samo jednoj od ovih boja na boru ili ako ih kombinirate u međusobno različitim varijantama s jednostavnim lampicama, nećete pogriješiti. Tradicionalni stil odaje dojam elegancije i otmjenosti. Za ljubitelje modernog stila postoji više varijanti kombinacija boja. Crveno-bijela kombinacija dosta je popularna i dobra je podloga za sve oblike dekoracija. Bogati tonovi ljubičaste dobar su izbor za one koji teže luksuzu i ekstravaganciji.

Foto: Ankica Juričević
U modernim interijerima slobodno kombinirajte jednostavne ali efektne ukrase

Važno je samo znati dobro je uklopiti u ostatak interijera. Blagdanske dekoracije mogu se birati u bilo kojem spektru boja, samo pazite na dubinu i intenzitet boje. Metalik boje kao što su zlatna i srebrna mogu se kombinirati sa svim drugim bojama. U novije vrijeme u trendu su ukrasi u vintage izvedbi. Starinskim kuglicama i drugim oblicima u zlatnoj, crnoj, bež i drugim pastelnim bojama postići ćete dojam raskoši i otmjene atmosfere na nenametljiv način. Ovakvi ukrasi najbolji su izbor za dom uređen u shabby chic stilu.

Osim samog zelenila, u novije vrijeme popularni su stilizirani ukrasi u obliku bora koji se mogu postaviti na zid. Mogu biti izrađeni od raznih materijala kao što su drvo, karton, žica, stiropor, pa čak i plastika. Na tržištu postoje i naljepnice u obliku bora koje se lijepe na zid, a nakon blagdana lako se uklanjaju. Ovakve vrste ukrasa najbolje je koristiti u malim, minimalistički uređenim prostorima, gdje nema mjesta za nešto više. Rasvjetna tijela, drugi ukrasi i zelenilo, osim na božićnom drvcu, mogu se koristiti i na drugi način u interijeru. Možete ih postaviti na prozore, zid i vrata. Možete njima dekorirati stol, a vjenčiće možete objesiti i na vrata ormarića ili vitrine.

Foto: Ankica Juričević
Tradicionalno uređen dom voli sve kombinacije crvene

Svijeće su neizostavne

Trebamo spomenuti i svijeće, bez kojih je blagdanski ugođaj nezamisliv. Svijeće možemo staviti u grupi ili pojedinačno.
Kako god, bile one u lampionu, na svijećnjacima ili nekoj drugoj podlozi, svakako će doprinijeti blagdanskom ugođaju.

Komentara 2

FS
francesco.sinibaldi
14:28 20.12.2014.

In the sound of a stream. The whisper of a fugitive bird covers the sadness placed near an hedge while the delicate singing describes an attraction full of happiness: and there, near the sound of a stream, a white dream a white dream reappears..... Francesco Sinibaldi

PA
Paton
14:13 20.12.2014.

tako da imamo krov nad glavom neee

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije