24.07.2016. u 09:00

Iako vam se čini da u vaš dom ne stane više ni igla, tekst naše kolumnistice ponukat će vas da pronađete dragocjeni kvadrat za rad

Suvremeni način života nosi sa sobom određeni životni stil pa je tako i rad kod kuće postao gotovo uobičajen. Pronađimo idealno rješenje za sve vrijedne ljude koji žele osmisliti kreativno i inspirirajuće radno okružje u vlastitom domu.

Bilo da se radi o malom kutku ili pak većoj prostoriji namijenjenoj isključivo za ured, priroda uredskog posla uvijek je ista pa tako i osnovna pravila uređenja. Ako ste se zbog nedostatka dragocjenih kvadrata stambenog prostora odlučili urediti samo jedan kutak za rad u dnevnom boravku ili bilo kojoj drugoj prostoriji vašeg doma, neka on bude dobro organiziran, kreativan i usklađen s ostatkom prostorije.

Foto: Promo

Radni stolac neka bude kvalitetan

Prvo na što biste trebali misliti, prije nego što se odlučite koji ćete dio prostorije koristiti kao radni kutak, dovoljan je dotok dnevnog svjetla za neometan rad. Također je potrebno osigurati kvalitetnu umjetnu rasvjetu za rad po noći. Nekoliko polica, radni stol, radni stolac i računalo osnovni su elementi potrebni za kućni ured. Namještaj izrađen po mjeri omogućit će vam korištenje svakog centimetra prostora. No i uz dobro planiranje i kreativne ideje gotovim namještajem i drugim elementima također ćete postići dobru iskoristivost prostora i urediti lijep i kreativan radni kutak.

Foto: Promo

Kvalitetan ergonomski oblikovan radni stolac s mogućnošću namještanja visine, nagiba naslona i visine rukonaslona ključan je element koji će vam omogućiti neometan rad i sačuvati vašu kralježnicu. Prema tome, imajte na umu da se isplati investirati u kvalitetan radni stolac.

Radni stol s ladicama i police iznad radnog stola osigurat će dovoljno mjesta za organizaciju vaše papirologije. Pazite samo da se redovito rješavate nepotrebnih papira, a važne dokumente uredno sortirajte u datoteke po bojama radi lakšeg snalaženja. Prazni dio zida iznad radnog stola iskoristite za ploču s magnetima i kalendar.

Foto: Promo

Stolna lampa – obavezna

Pažljivo birajte korisne detalje kao što su košare i kutije za odlaganje stvari. Koš za papir i teglice za sitnice također uskladite s ostalim elementima. Efektna lampa na radnom stolu, osim što je neizostavan element zbog rasvjete, svojim dizajnom ujedno će doprinijeti sveukupnom vizualnom dojmu radnog kutka. Svi ovi elementi neka tvore jednu skladnu cjelinu kako bi vaš radni prostor bio mjesto na kojemu ćete se osjećati ugodno i motivirano za rad.

Foto: Promo

>>Poboljšajte kvalitetu stanovanja odabirom prave lampe

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije