05.06.2024. u 14:20

Dobro osmišljen interijer stvara ugodnu atmosferu koja privlači kupce, posebno roditelje s djecom. Svijetle boje, razigrane teme i prijateljsko okruženje mogu učiniti da se kupci osjećaju opuštenije i ugodnije dok kupuju. Pazili smo da boje zidova komuniciraju Mali zakladi priču, te da su boje netoksične. Zidovi su bojani vapnenim bojama

Mali zakladi godinama pažljivo gradi svoj prepoznatljivi brend. Ulažu puno pažnje u vizualni identitet i sretna sam što radim dugi niz godina sa njima. Takvi klijenti prihvate ideju kreativaca i jasno im je da moraju kupcima ponuditi lijepu priču. Dizajn interijera trgovine igra ključnu ulogu u stvaranju pozitivnog iskustva kupovine, privlačenju i zadržavanju kupaca. Siguran, funkcionalan i lijep prostor doprinosi uspjehu trgovine. Za Mali zakladi osmislila sam dječje kutke, kutak za odmor roditelja, odabrala opremu, boje zidova, uredila izlog te osmislila i izradila dekoracije od papira o kojima se toliko priča. Pažljivo sam odabrala proizvode i postavila ih na kreativan način kako bi privukli pažnju kupaca. Željela sam da izgledaju kao dječje sobe iz snova, ispunjene raznobojnim igračkama, udobnim krevetićima i šarenim detaljima koji mame osmijeh na lica posjetitelja.

Foto: Danijela Kušec

Suradnja s najboljim brendovima za opremanje dječjih soba poput Oliver Furniture, Leander, Quax, Nofred, Liewood, Charlie crane, Lorena Canals, Jollein, Konges Sløjd, Mr Maria, Meri Meri, Stokke bila je inspirativna i obogatila moj dizajnerski pristup. Njihovi proizvodi su savršeno nadopunili viziju koju sam imala za Mali zakladi, čineći dućan neodoljivim odredištem za roditelje koji traže najbolju opremu za svoje mališane.

Foto: Danijela Kušec

Dizajn interijera dućana koji prodaje opremu za djecu važan je iz nekoliko razloga:

Stvaranje ugodnog i privlačnog ambijenta: Dobro osmišljen interijer stvara ugodnu atmosferu koja privlači kupce, posebno roditelje s djecom. Svijetle boje, razigrane teme i prijateljsko okruženje mogu učiniti da se kupci osjećaju opuštenije i ugodnije dok kupuju. Pazili smo da boje zidova komuniciraju Mali zakladi priču, te da su boje netoksične. Zidovi su bojani vapnenim bojama.

Foto: Danijela Kušec

Sigurnost i funkcionalnost: Dizajn interijera u trgovinama koje prodaju dječju opremu mora biti prilagođen sigurnosti djece. To uključuje sigurne prolaze, zaobljene rubove na namještaju i igračke koje su postavljene na odgovarajućim visinama kako bi djeca mogla sigurno istraživati.

Prikaz proizvoda: Prikladan dizajn omogućuje bolje izlaganje proizvoda, čime se olakšava kupcima da pronađu ono što traže. Dobro organizirane police, jasno označeni odjeli i privlačni izlozi pomažu u isticanju različitih proizvoda i njihovih prednosti.

Poticaj na kupnju: Estetski ugodan i funkcionalan dizajn može potaknuti impulzivne kupnje. Kada je prostor dobro osmišljen i proizvodi su prikazani na atraktivan način, kupci su skloniji zadržati se duže u trgovini i kupiti više proizvoda. Trgovina se toliko dopada kupcima, da se često zadrže i više od sat vremena. 

Foto: Danijela Kušec

Branding i prepoznatljivost: Interijer trgovine mora odražavati identitet brenda. Dosljedan dizajn, boje i tema mogu pomoći u izgradnji prepoznatljivosti i lojalnosti kupaca prema brendu. To također može učiniti trgovinu nezaboravnom i potaknuti kupce da se vrate. U ovome smo sigurno uspjeli, jer je novi dućan Mali zakladi jedna od čestih tema ovih dana. 

Interaktivnost i angažman: Uključivanje interaktivnih elemenata kao što su igračke, kutci za igru ili digitalne instalacije može zadržati djecu zabavljenom dok roditelji kupuju. Ovo ne samo da poboljšava iskustvo kupovine, već može i povećati vjerojatnost da će se roditelji duže zadržati u trgovini. 

Foto: Danijela Kušec

Prilagođenost ciljnoj skupini: Dizajn interijera treba biti prilagođen specifičnim potrebama i očekivanjima ciljane skupine. Roditelji s malom djecom traže sigurno, čisto i organizirano okruženje koje omogućuje lako kretanje s dječjim kolicima i pristup potrebnim proizvodima. Svakako treba pripaziti da se kroz prolaze može proći s kolicima i da se u prostoru osjeća ugodno.

Dječja trgovina Mali zakladi, koju jednostavno morate posjetiti, nudi toliko lijepog i korisnog kako za djecu, tako i za roditelje. Dizajn interijera ne samo da stvara estetski ugodan prostor, već igra ključnu ulogu u stvaranju pozitivnog iskustva kupovine, privlačenju i zadržavanju kupaca. Rad na uređenju dućana Mali zakladi bio je nevjerojatan doživljaj koji mi je omogućio da kombiniram svoju strast prema dizajnu s praktičnim potrebama roditelja i djece.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije