09.10.2016. u 09:00

Želite li aktualnim sezonskim make overom postići dinamiku u domu, odaberite spoj jarkih i zagasitih boja jeseni

Samo kada pomislim na miris toplih kestena, jabuka i cimeta zapitam se zašto neki ljudi ne vole jesen. Ja obožavam jesen, ne samo zbog mirisa i okusa predivnih plodova nego i zbog raskošne palete boja u prirodi. Inspirirana ljepotom jeseni u prirodi, želja mi je podijeliti s vama nekoliko savjeta kako možete i vi svoj dom obući u jesensko ruho.

Za postizanje jesenskog ugođaja u domu veliku ulogu imaju boje. Toplim jesenskim bojama, od svih tonova smeđe do zlatne, žute, narančaste i crvene, stvorit ćete ugodnu, opuštajuću atmosferu u domu.

Foto: Promo

Sve jesenske boje možete međusobno kombinirati jer se same po sebi nadopunjuju. No, vrlo je važno pripaziti na intenzitet boje kada budete birali dekorativne elemente od tkanina kao što su zavjese, deke, jastuci i slično. Jarkim i zagasitim bojama jeseni stvorit ćete igru svjetla i sjene, što će pridonijeti postizanju dinamike u domu. U ovom slučaju trebali biste izbjegavati nježne pastelne boje. Jesenski ugođaj možete unijeti u bilo koju prostoriju doma.

Vašu dosadnu smeđu ili crnu garnituru za sjedenje učinite zanimljivom dodajući joj jastučiće u svim bojama jeseni. Neka se nađe i poneki čupavi jastuk, od umjetnog krzna, koji će još više upotpuniti ugođaj.

Foto: Promo

Klub stolić obogatite jesenskim vijencem ili drugom jesenskom dekoracijom sa svijećama. Na stol posložite knjige i časopise koje trenutačno čitate. Svi ovi detalji pridonijet će osjećaju topline i ugode u prostoru. Ovo je idealno vrijeme kada biste više pažnje trebali posvetiti dekoriranju kuhinje. Budite kreativni pa izradite zanimljive aranžmane od lišća, voća i povrća.

Dobro nam je poznato da žuta i crvena boja potiču apetit, stoga imajte to na umu kod odabira boje stolnjaka i dekoriranja blagovaoničkog stola. Bundeve su odlična jesenska dekoracija za bilo koju prostoriju. Efektno će izgledati ako ih poredate po prozorima, stubama, ali i ispred ulaznih vrata u kuću. A za dobrodošlicu gostima ulazna vrata ukrasite vjenčićem koji možete sami izraditi od jesenskih plodova, lišća, grančica, suhih hortenzija.

Foto: Promo

Ugođaj topline u prohladnim jesenskim noćima u svoj dom unesite mirisnim svijećama i ambijentalnom rasvjetom. Ako ste sretnik te imate kamin, upalite vatricu i uživajte. Opustite se u svom omiljenom kutku za čitanje umotani u mekanu dekicu, uz dobru knjigu, laganu glazbu i topli čaj. A kiša udara u prozore, zamislite, neprocjenjivo...

>>Unesite vizualni sklad u svoj dom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije