09.12.2020. u 07:42

Ukrašavanje doma za Božić daje mašti na volju, a osnovna su pravila držati se jednog stila i teme jer bi inače moglo ispasti kičasto

Blagdansko dekoriranje doma uvijek je prilika za izražavanje kreativnih sposobnosti. Cilj je blagdanskog dekoriranja naglasiti slavljeničko raspoloženje te unijeti dodatnu toplinu i doživljaj čarobnog Božića u svoj dom. Postoje razni stilovi i kombinacije dekora pa je ponekad teško odlučiti se za određeni stil. Stoga bih preporučila da se vodite vlastitim željama i osjećajima, a da pri tome pazite na usklađenost dekoracija sa stilom uređenja interijera.

Dojam božićnog ugođaja pojačajte unošenjem blagdanskih dekoracija u sve prostorije, ali pri tome pazite i na stilsku poveznicu unutar svih prostorija doma. Kao i u svijetu mode i interijera, tako se iz godine u godinu mijenjaju i trendovi božićnog dekoriranja, ali pružaju dovoljno slobode svakom pojedincu da zadovolji svoj ukus i želje.

Ako ste ljubitelj klasičnog, tradicionalnog dekoriranja doma, blagdansku atmosferu u domu postići ćete koristeći kombinacije crvene, bijele i zelene boje dodajući im nezaobilaznu zlatnu. Da biste postigli profinjenost i eleganciju u domu, nećete pogriješiti odlučite li se svaku od spomenutih tradicionalnih boja koristiti samostalno ili kombinirati jednu s drugom kako želite.

Foto: Promo fotografije

Osim samim bojama, tradicionalnom blagdanskom uređenju doma doprinijet ćete klasičnim ukrasnim kuglicama i lampicama, vrpcama, vijencima i sličnim. Ovakva vrsta dekoriranja najbolje odgovara klasičnim interijerima. No želite li nešto drugačije, modernije ukrasiti svoj dom i odstupiti od sigurne klasike, poigrajte se neuobičajenim bojama, materijalima i oblicima blagdanskih dekoracija, pri čemu biste se trebali držati određene teme. Moj je savjet da ne pretjerujete miješajući različite stilove dekoracija kako biste izbjegli kič. Slijedite pravilo “manje je više” i budite sigurni da nećete pogriješiti.

Danas se koristi širok spektar boja za blagdanske dekoracije kao što su ljubičasta, narančasta, plava te nježni tonovi pastelnih boja. Koju ćete boju odabrati, ovisi o vašim željama. Dosta su popularne bijele božićne dekoracije koje svojom nenametljivošću i elegancijom odlično pristaju dekoriranju modernih, minimalističkih interijera. Za koju ćete se vrstu ukrasa odlučiti, ovisi o vašoj osobnosti. Hoće li to biti sušeno voće ili samo zelenilo, medenjaci, ukrasi od kartona koje ćete sami izraditi, važno je da u njima uživate i da božićne blagdane dočekate u toplini svoga doma okruženi članovima obitelji i dragim prijateljima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije