Zašto je neugodno pokazivati odrezak od mirovine

Komentari 103

LI
livoguza2
13:40 21.02.2016.

"-Inače je ljevoguzac uz dokaze da je netko umirovljenik, evo uspio ugurati i Crkvu i Pupovca.Inače je uobičajeno da ugura još i Staziča, Milanovića i Pusičku.A biće da mu ovaj put nisu stali."_________Pustolove svi znaju, čak i Jovoču, da u svomu komentaru Crkvu nijednom nisam spomenuo. Govorio sam o odjeći koju sam nosio u crkvu. A Stazića, Milanovića i Pusićku tamo nisam mogao ugurati jer oni nikako otamo ne izlaze. Tamo im prirodno stanište. Lp.

VL
LI
livoguza2
16:11 21.02.2016.

" Pokazivanje tog papira na kojem piše iznos mirovine nije neugodno, a vidjeli smo po reakciji čitateljica, čak i frustrirajuće samo onima koji imaju sramotno mali iznos."______________Je, siromaštvo zna biti frustrirajuće, poštovana Ružice. Jednomu momu susjedu, dok je malonuždio u jednomu splitskom javnom nuždniku neki tip ukrao novčanik iz zadnjeg džepa njegovih hlača. Susjed je znao reći da mu je bilo jako neugodno, da mu je obraz opadao kada je otkrio krađu. Zabrinuo se što će o njemu lupež misliti kada vidi da u novčaniku nema ni lipe. Lp.

VL
LI
livoguza2
13:35 21.02.2016.

" Valjda se radi o "ideološkoj patološkoj deformaciji", ili nešto takvo... malo ću se pozabaviti ovom pojavom i izvijestiti vas o rezultatima pretraga."__________Jovoču! Opet ti nečastivi ne da mira. Dok budeš pretraživao, morat ćeš pustiti kljunove i opet sjesti na proizvod. Nikako te ne uspjevam dozvati pameti kada ti uživaš sjediti na oatoproizvodi. Valjda ti godi njegova toplina? Lp.

VL
VI
Vito
10:48 21.02.2016.

Prošle smo godine dobli u klub "okružnicu" prema kojoj moramo tražiti od članova odrezak kako bi imali pravo na povlastice. ____ najsmješnije je što su povlastice identične za sve starije od 60 godina, bili u mirovini, ili ne, ali nekakvi podzakonski propisi (na zidu u klubu) određuju razlike, tako da ne možemo svima davati jednu pogodnost, jer su određene granice ---- Iako možemo iskoristiti samo jednu pogodnost za sve, savez mora dokazati da u klubu nemamo umirovljenike ili nemamo zaposlenike ______ Čistokrvna birokracija parazita u državnoj upravi koja se temelji na zakonima izglasovanim u hrvatskom (državnom) saboru, a provode se od dolaska na vlast pljačkaške organizacije na čijem je čelu u vrijeme donošenja bio jugogeneral. _____ Da, malo čudno što su to tek prošle godine uveli, no, oporba je inzistirala u ono vrijeme da se zakoni doslovno provode i tako smo saznali što u zakonu i podzakonskim aktovima piš(aj)u birokrati kako bi opravdali svoje i radnog mjesta postojanje

VL
LI
livoguza2
08:24 24.02.2016.

".Sram ih je jer žive u takovoj državi u kojoj uživaju samo "sposobni" i "podobni"."________________Doktorice! Ne govori u moje ime jer te za to nikada nisam ovlastio. Mene nije sram živjeti u ovakvoj državi, a mirovinu sam zaradio u učionici. Dapače, ja se ponosim svojom državom i uvijek sam je spreman braniti. Možda je moja vrlina što sam skroman, a neki žive da bi uživali. Tko im je kriv? Lp.

VL
DU
07:40 22.02.2016.

Zbilja svašta! Odreže se gornji dio s imenom, adresom i umirovljeničkim statusom i to se pokazuje. Nisam vidjela u dućanu umirovljenika da nosi cijeli papir, na kojem se vidi iznos mirovine. Svi umirovljenici imaju isti popust. Druga je stvar HTV ili ZET, gdje popust ovisi o iznosu mirovine.

VL
VI
Vito
09:04 22.02.2016.

Robinzon 22.02.2016 u 08:41h _______ Po druge kupce, jer bi "krepavali" od smijeha ______ Zamislite dvojcu staraca (- Jack Lemon & Walter Matthau) koji se prepiru pred blagajnom skidajući gače i "peglajući kartice kroz razdjeljak", kao što radi blagajnica dokk joj date karticu pa provuće kroz onu napravicu. _______ Livoguza2 se naguzi, skine bokserice, Robinzon izvadi crvenu karticu i provuće ju između guzova, a iz zvučnika se prolomi prrr, znak da je kartica prihvaćena i cijena prikazana na zaslonu _______ Scenario za filmsku komediju.

VL
VI
Vito
08:00 22.02.2016.

livoguza2 21.02.2016 u 13:11h ________ Koliko si zaostao u razvoju vidljivo je i u ovome: uznapredovali da mirovinu primaju putem bankovnih računa _______ Već dvije godine nitko ne dobiva novce za mirovinu, nego svi moraju imati bankovne račune _____- Timee je ukinuta praksa uzimanja novca za umrle koju su koristili kako bi imali opravdanje za veliki broj birača. ______ No, to tebi i tvojim hdz -ovcima kao dokazanim nacistima, ne odgovara ______ Zašto ste nacisti? _____ Nacionalno se opredjeljujete za domoljublje, a vaš bivši ministar financija je zaduživao Hrvatsku kako bi kupovao socijalni mir - nacional socijalisti - nacisti - isti, isti, isti

VL
VI
Vito
10:21 21.02.2016.

Zašto je neugodno pokazivati odrezak od mirovine ______ Zato kad ga vidite pitate se - gdje je ta/j radila/o - kuka da nema, a odrezak preko 5.000 kuna --- kuka da nema, a odrezak preko 25.000 kuna ______ S "druge strane", zar stvarno mislite da novine čitaju oni koji nemaju, oni koji kopaju po kontejnerima kako bi prehranili djecu i odrasle bolesne kojaviše ne spadaju u kategoriju djece, ali niti pod skrb lječničkih ustanova, a socijalna služba nema pojma tko su, jer su roditelji preponosni da bi tražili milostinju od države koja za predsjednika ima lutkicu na koncu čija je briga prenošenje glava mrtvih vladara iz prostorije u prostoriju uz laprdanje o blagostanju Hrvatica i Hrvata. _____ Dajte, budite objektivni pa napišite - mirovine bivših partijskih dužnosnika su preko 5.000 kuna, mirovine bivših privatnika su ispod 500 kuna. _____ Partijcima su privatnici bili prisiljeni plaćati mirovnisko dok su privatno djelovali, a u isto vrijeme privatnici nisu sebi uplaćivali mirovinsko, jer naprosto nisu imali zbog gulikoža u državi koja je uvela praksu neplaćanja poreza onima koje ne uhvati u neplaćanju poreza, dok onima koji imaju oduzima svu imovinu zbog mijenjanja i prilagođavanja porezne politike kako bi se uništilo gospodarstvo Hrvatske. _______ "Ponovo" ovakvim temama izvlačite pitanje - što su novinari radili u proteklih 25 godina, kad tek sad počinju shvaćati što znači plaćanje poreza, mirovinskog i zdravstvenog od strane poslodavaca, bilo privatnih, bilo državnih. ________ To je u "rangu" naslova: Ponovo se spajaju praznici _____- Privatnik si može spojiti praznike i otiči na skijanje kad i ako uredi svoje poslove i tehnologiju izvršenja tako da mu ništa ne ometa niti rad, niti posao, dok državna služba ima točno određeno vrijeme kad smije na odmor da bi svi poslovi korektno i na vrijeme bili odrađeni. ______ Ne možete nekog prisiliti da sebi plaća ili ne plaća mirovinsko, ma koliko se zakoni o tome brinu. ______ Imate klema kao idealni primjerak budućih nedovoljnih mirovina - daje ljudima minimalno zakonom određenu količinu novca i ta količina određuje njihovu buduću mirovinu. ______ Radili cijeli život za minimalac, dok im gazda uživa povlasitce i dijeli novac šakom i kapom, a oni idalje rade za tog robovlasnika ____- I onda takvog robovlasnika novinari pitaju o mišljenju tko može biti ministar... _____ Pa gdje je tu pamet???? _____ A vi nas pitate zašto se sramimo pokazati odrezak od mirovne ______ Pitajte radije poslodavce zašto ne plaćaju radnike da bi imali mirovine u istoj količini novca i kad odu u mirovinu???? ______ Nije teško izračunati, pogotovo danas kad su računala sve brža, a brojevi sve točniji. _____ Ako vam je plaća 100 %, a mirovina 40 % te plaće, kome je teško izračunati kakva će biti stvarna, uzmemo li u obzir omjer jedne krave muzare na jednog umirovljenika i polovicu stvarnog proizvođača u odnosu na "mali milijun" "poslodavaca / robovlasnika" ______ SFSN

VL
ČU
čujovo
20:39 23.02.2016.

Evo nam još jednog ministra rekordera... od kad je prepis'o diplomski rad neprestano napreduje. Ne znam ni za jedan takav slučaj u svijetu. Pa dobro, jel' u HDZu ima ikog sa ispravnim dokumentima??? Ima? Pa što ne predlože takve?

VL
VI
Vito
10:32 21.02.2016.

Umirovljenici bi trebali "pisati" proračun, oni znaju kako preživjeti s malo novca _____ Jeste li sigurna, poštovana gospođo zastupnice???? _____ Koliku plaću imaju članovi zastupnici umirovljenika u saboru??? ____ Ili oni više nisu umirovljenici? --- "zamrznuli mirovnu" da bi dobivali zastupničku plaću??? _____ Nešto je malo sličnih naslova i tema po medijima. _______ Isto kao i tema o ukidanju plaćanja političara iz državnog proračuna, već neka si političari plaću zarađuju od članarina pa da vidimo kakve će političarima biti mirovine nakon 65., možda 67. godine života "prema sili zakona". ______ A to su izravne odrednice o količini mirovine običnog tvorničkog radnika kod privatnika, ili u svojoj privatnoj tvornici. _____ I još riječi - poduzetnik i tvornica, tvrtka i obrt ---- nekad su to bili točno odvojeni pojmovi i zaposlenja, a danas su praktički tvornica i obrt nestali kao stvarno proizvodni pogoni, a ostali su mešetari u poduzećima i tvrtkama koji poduzimaju sve kako bi tvrtka zaradila, a zaposlenik bio uskraćen najviše što je moguće. _____ Da, to je sramota novinarskog posla koji je uspio dovesti svojim "samo izvještavamo i objavljujemo vijesti" načino iskazivanja suradnje medija i stanovništva.

VL
Robinzon
09:05 22.02.2016.

Sinoć, u jednoj TV emisiji , gledam i slušam, desničarima najomiljenijeg SDP-ovca Nenada Stazića.Objašnjava fenomen boravka na Brijunima za 7 KN dnevno od prije desetak godina.Kaže da je bio u gostima kod prijatelja i da je platio samo boravišnu taksu koja je tada iznosila 7 KN dnevno.Ja u Istr ugostio na dva tjedna ženinu familiju. Nisu platili ni boravišnu taksu, a o tome nitko ne piše ni slova. Idem se učlaniti u HDZ, a onda sazovem tiskovnu konferenciju na kojoj im sve ispričam.Novine će na sva zvona, na naslovnicama dakle, objaviti kako jedan krupni HDZ-ovac vara državu ne prijavljivanjem gostiju u svom ljetnikovcu.Bojim se da je Šuker nadeapao.

VL
VI
Vito
08:17 22.02.2016.

livoguza2 21.02.2016 u 13:11h - Uzgred, danas sam u crkvu nosio svu crnu odjeću i pod tim crvene bokserice. :::::: livoguza2 21.02.2016 u 13:40h - svi znaju, čak i Jovoču, da u svomu komentaru Crkvu nijednom nisam spomenuo. ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: Trebaeba li još nešto dodati kao potvrda o lažljivcu koj sebe naziva lijevoguza2 prosvjetnim djelatnikom i domoljubom katoličke vjeroispovijedi????

VL
LI
livoguza2
12:55 21.02.2016.

"Kako se zaista zove - ne znam"__________Ciglerru! Da sam siguran da ja znam, rado bih napisao. Pouzdano znam da volim obilat teleći odrezak. Isto tako znam da je uobičajeno dio uplatnice koji pripada korisniku mirovine zvati odreskom. Zato bi bilo moguće daj dio zvati odrezak o visini mirovine. A moglo bi se napisati i potvrda o visini mirovine. Kako trgovački lanci u isti koš strpavaju sve umirovljenike, Vašu čitateljicu s bijednom i zorbasova Stipu mesića s ogromnom mirovinom, kako bi im mirovinu uvalile u svoju blagajnu, taj bi se dio uplatnice mogao zvati potvrda da ste umirovljenik. Dakle, sve je bolje od odreska od mirovine. A kada bismo cjepidlačili, i odrezak od mirovine bi mogao biti dobar. Jer trgovački lanci nikada ne uspiju umirovljenicima uzeti cijelu mirovinu, nego samo njezin dio, dakle odrezak od mirovine. Lp.

VL
LI
livoguza2
13:11 21.02.2016.

Ponekada se i Viti, dečku zagrebačkog asfalta, zagrebačkom dokoličaru, omakne koja pametna (Robinzonu ni to, jer oponaša budućeg vojvodu Pupovca). Skužio dokoličar da postoje dvije mogućnosti crvenjenja zbog mirovine. Večernjakovoj čitateljici neugodno zbog male mirovine jer se boji da će blagajnica pomisliti da nije u mladosti mislila na svoju starost. A može pomisliti da je čitateljica pokvarena jer je kao moguća obrtnica prikazivala manji promet kako bi manje uplaćivala u mirovinski fond pa sada prima mirovinu manju od socijalne pomoći, što je moguće pa mora biti i neugodno. A još će gore o umirovljeniku tipa Stipe Mesića misliti kada dođe koristiti popust za umirovljenike. Zato je potrebita iskaznica crne ili crvene boje. Dakako, i umirovljenici koji su toliko uznapredovali da mirovinu primaju putem bankovnih računa kao Pustolov i ja, mogu dokazati umirovljenički status izvatkom o visini mirovine i osobnom iskaznicom. Žuta traka pripada Pupovcu jer ju on obožava nositi kao modni detalj. Svjedoci smo kako njegovi sljedbenici premlaćuju Hrvate pa bi traka više priličila Hrvatima. Nažalost mladima, a ne umirovljenicima. Uostalom, Vitina je miljenica Predsjednica o tomu dala precizno i jasno tumačenje. Uzgred, danas sam u crkvu nosio svu crnu odjeću i pod tim crvene bokserice. Lp.

VL
VI
Vito
08:26 22.02.2016.

livoguza2 21.02.2016 u 16:11h _______ Ili mu je bilo milo što ga netko tapša po livogiza2 dok pušta pijetlu krv _____ Nije potrebno sramiti se više, svi smo davno svjesni tvojih sklonosti _____ Kome normalnom pada na pamet ulaziti u javni zahod kad je gužva? znase & co. i tamo lako dolaze do novca i do odobravajućeg tapšanja _____ Pogledajte potrčka ive sanadera, ups, nestao sa scene, previše tapšanja po livoguza2 pa je u ime obitelji maknut iz prvih u druge redove pozadine znase koalicije i mostobrana, aha, sjetih se mali jandro ko vić

VL
VI
Vito
10:38 21.02.2016.

Ako su umirovljenici članovi sindikata stječu pravo i na dodatne pogodnosti. _______ Kako dokazati da ste član umirovljenika???? ____ Plaćenom članarinom, iligodinama starosti???? ---- Možda samom izjavom - umirovljen/a sam/a??? _____ Kako postati član umirovljenika, a mirovina sramotno niska da je svaka lipa usmjerena u plaćanje režija (sretnici) ili hrane (još veći sretnici)????

VL
Robinzon
08:39 22.02.2016.

Ideja o crvenoj iskaznici Mirovinskog zavoda za "bogatije" umirovljenike, ljevoguzom je došla od crvenih bokserica.Vidi se odakle mu dolazi inspiracija.Da je nosio crvenu beretku, zaključilo bi se da mu inspiracija dolazi iz glave.Možete zamisliti mene i ljevoguzog na blagajni uu nekom dućanu.Ja pokazujem crvenu iskaznicu, a ljevoguzi crvene bokserice.

VL
Robinzon
08:41 22.02.2016.

P.S. Što mislite po koga bi došla Hitna pomoć?

VL
VI
Vito
08:50 22.02.2016.

livoguza2 22.02.2016 u 08:24h ______ Ne izmotavaj se, napisao si jasno:::::::: Upravo su zato države zapadne demokracije između sebe i komunista s istoka gradili zidove i postavljali žicu kako bi se obranile od zlikovaca. :::::::::: Nigdje u ovim slovima nee vidimo kako su se komunisti ograđivali od demokracije ______ Vidiš koliko si ishlapio da ti je potrebno (livoguza2 22.02.2016 u 08:05h) četrdeset minuta za shvatiti što pišeš

VL
« 1 2 3 4 5 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.