cvjetna čarolija

Mini ruže ove godine dominirat će balkonima, evo savjeta za uspješan uzgoj

Foto: Thinkstock
Mini ruže ove godine dominirat će balkonima, evo savjeta za uspješan uzgoj
24.04.2021.
u 07:00
Jednom godišnje biljku treba orezati, a to će potaknuti će novi rast. jesen je najbolje doba za orezivanje. Uvijek obrezujte oštrim škarama pod kutem od 45 stupnja
Pogledaj originalni članak

Mini ruže možete zasaditi na balkonu, terasi u vrtu, ali je i držati u stanu. Važno je pri tome da pozicija na kojoj je postavljena lončanica ima dovoljno sunca. Ruže ga naprosto obožavaju. Zemlja u kojoj je bilo koja vrsta ruže posađena mora biti vlažna. Prilikom sadnje na dno lončanice stavite malo šljunka ili kamenčića kako bi višak vode mogao oteći. 

Foto: Thinkstock
ruže

Ruže je najbolje zalijevati kišnicom ili odstajalom vodom. Mini ruže vole i vlažan zrak, pa ih povremeno i pošpricajte vodom. Nakon cvjetanja obavezno odrežite ocvale cvjetove i suhe grančice.

Foto: Thinkstock
ruže

Jednom godišnje biljku treba orezati, a to će potaknuti će novi rast. jesen je najbolje doba za orezivanje. Uvijek obrezujte oštrim škarama pod kutem od 45 stupnja. 

Za biljku je najbolje da prezimi u hladnijoj i svjetlo prostoriji. U razdoblju mirovanja ružicu treba i povremeno zaliti. Za borbu protiv bolesti na ružama, poput pepelnice, pjegavosti ili rđe, koristimo fungicide, a lisne i štitaste uši rješavamo insekticidima.

Za svakodnevnu inspiraciju pratite nas i na Instagramu!

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

ME
Meter
17:43 26.04.2021.

Gdje li su mini ruže...