trendovi

Tapete su next big thing u 2021., ali ne bilo kakve: Hit će bit ovih pet trendova!

Foto: Shutterstock
Tapete su next big thing u 2021., ali ne bilo kakve: Hit će bit ovih pet trendova!
19.10.2020.
u 09:34
Pogledaj originalni članak

S obzirom da svi, svugdje su svijetu s nestrpljenjem odbrojavaju da dođe kraj ovoj 2020. s pogledima punima nade u sretnije sutra, ne čudi da su se i dizajneri interijera okrenuli budućnosti.

Nitko više ne priča o jesenskim trendovima, čak su i blagdanske kolekcije skromnije nego ikad i umjesto na druženja fokusirane na obiteljske intimne proslave, svima su usta puna 2021. i trendova koji će, kada govorimo o uređenju interijera, dominirati. Jedan od njih svakako su tapete koje su u interijerima prošle put od obožavanja do mržnje i od mržnje do obožavanja. Jedno vrijeme smatrale su se vrhuncem neukusa, ali danas, kad su tapete zaista prava umjetnička djela, mjesto im je u svakom domu.

Foto: freshome.com
tapete u jesenskom stihu freshome

Ako ćete prigrliti ovaj trend, dobro je znati što je in, a to je ovih pet "sitnica":

Šarenilo na najjače

Zaboravite na smirene i nježne uzorke i boje - u 2021. volimo jarke boje na zidovima, i to u neolekivanim kombinacijama kao da imaju misiju trgnuti nas iz uspavanosti i uplašenosti. Zelena, žuta i crvena su neprikosneve kraljice, a dizajneri savjetuju da ove boje birate za dnevne boravke.

Foto: Thinkstock
retro tapete

Žuta podcrtana žutom

Boja optimizma i kreativnosti  - žuta - svoje će mjesto naći ne samo na zidovima dnevnih boravaka već i u radnim sobama. Trend za 2021. nalaže kombiniranje više tonova i nijansi žute kako bi se postigao maksimalno oprimističan efekt.

Foto: Shutterstock
tapete

Imitacija murala

Hrabri iskorak u interijeru svakako će biti dominantna tapeta velikih dimenzija koja vjerno dočarava zidne murale. To mogu biti motivi iz prirode, street arta ili pak omiljena umjetnička djela koja niste ni sanjali da mogu krasiti vaš dom.

Foto: Promo fotografije
tapete

Unošenje prirode u dom

Ne mislimo ovdje na cvjetne tapete, već na one koje vjerno imitiraju proljetnu livadu, šumu ili životnjsko carstvo. I tu dominiraju jarke boje, u 2021. nema mjesta umjerenosti.

Foto: Shutterstock
tapete

Mramor kao inspiracija

Mramor se već godinama vraća na dizajnersku scenu - u kuhinjama i kupaonicama, a sad, zahvaljujući tapetama ulazi i u dnevne boravke i, dakako, hodnike. I ovdje je prisutna doza dramatičnosti, jer, kao što smo već rekli, u godini pred nama sve će prštati, pa tako i mramor na tapetama...

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.