isplati se

Sve prednosti i pokoji nedostatak kupnje rabljene kuhinje

Foto: Promo
Sve prednosti i pokoji nedostatak kupnje rabljene kuhinje
18.01.2021.
u 10:45
Rabljena kuhinja nudi kupcima kvalitetu, izradu i izgled koji nadilazi njihov proračun. To znači da novi vlasnici mogu imati kuhinju iz snova za koju nikada nisu mislili da bi si mogli priuštiti
Pogledaj originalni članak

Kupnja i opremanje kuhinje nikad nije jeftin projekt, štoviše, riječ je o najskupljem dijelu doma kad govorimo o samom opremanju, ali imamo jednu sjajnu ideju - zašto ne biste probali s kupnjom rabljene kuhinje? Takvim potezom mogli biste spasiti budžet jer rabljene kuhinje u prosjeku su jeftinije 70% od novih, a ako pažljivo gledate po oglasnim servisima, mogli biste proći i posve besplatno jer se mnogi riješavaju starog namještaja, uključujući kuhinje pa ih - poklanjaju.

Kupnja rabljenog namještaja sve je češći slučaj, ali rijetki pristaju na kupnju rabljene kuhinje misleći da su takve kuhinje već odslužile svoje. Međutim na tržištu se može naći kuhinja koje su izvrsnom stanju po povoljnim cijenama. Osim toga, tu su i izložbeni primjerci iz salona namještaja čija cijena često bude simbolična. Rabljena kuhinja nudi kupcima kvalitetu, izradu i izgled koji nadilazi njihov proračun. To znači da novi vlasnici mogu imati kuhinju iz snova za koju nikada nisu mislili da bi si mogli priuštiti.

Foto: Thinkstock
kuhinja

Rabljena kuhinja uz povoljnu cijenu nudi i kvalitetu i vrhunske uređaje brendova, uključujući Gaggenau, Siemens i Miele. To su kuhinje ‘spremne za rad’ od trenutka kada su kupljene.

Kako kupiti rabljenu kuhinju - stručni vodič

Glavni razlog za zabrinutost prilikom rabljene kuhinje je utvrđivanje odgovara li rabljena kuhinja vašem prostoru. Morat ćete razumjeti prostor s kojim radite - prepoznavanje mjesta na kojima su vrata, prozori i instalacije izvrsno je polazište. Visina stropova također je od vitalne važnosti pri određivanju rasporeda. Nakon što označite ove okvire, pitanje je usklađivanja dostupnih jedinica sa željenim izgledom. Dobar savjet stručnjaka je da upravljate očekivanjima. Kada kupujete unaprijed instaliranu kuhinju očekujte znakove upotrebe. Ako ponovno konfigurirate izgled, uzmite u obzir da mijenjate završne ploče izgleda, daske i ukrasne obloge - pa će ih možda trebati zamijeniti ako imaju otvore za vijke ili izreze.

Foto: Thinkstock
kuhinja

Vrhunski savjeti za mjerenje rabljenih kuhinja

Ovdje su korištenje milimetrskog papira i post-it bilješki najbolji saveznici. Označite svoju kuhinju u mjerilu na komadu milimetrskog papira, nabavite ravnalo za mjerenje i izrežite bilješke prema veličini ormara. Napišite na njima kakav je to ormar i onda se možete poigrati rasporedom koliko god želite - lijepite ih i lijepite ih na mjesto dok ne dobijete pravi raspored za vas.

Foto: Zara Home
Foto: Zara Home
Foto: Zara Home
Foto: Zara Home
Foto: Zara Home
Foto: Zara Home
Foto: Zara Home
Foto: Zara Home
Foto: Zara Home
Foto: Zara Home
Foto: Zara Home

Kako osigurati kvalitetu i stanje prethodno korištenih ormara i radnih ploča

Postoji nekoliko jednostavnih koraka kako biste osigurali da kuhinja koju želite kupiti bude u dobrom stanju. To je skupo ulaganje, stoga je prirodno osjećati se nervozno zbog traženja najbolje kvalitete za novac. Prije kupovine zamolite da pogledate kuhinju kako biste provjerili stanje. Ako kupujete putem interneta pobrinite se da postoji obilje fotografija. Gledate na kvalitetu i stanje ormara, vrata i ploča. Još jednom provjerite imate li točna mjerenja za svaku jedinicu. Pregledajte izunutra ormare, procjenjujući potencijalno svakodnevno trošenje. Iako se ormarići mogu zamijeniti, oni se ne mogu popraviti, pa ovdje može doći do troškova. Provjerite ima li oštećenja vodom - posebno oko područja sudopera, opet ovo se ne može popraviti. Uz MDF vrata tražite bilo kakve znakove oticanja ili mjehurića. To je obično uzrokovano nepopravljivim ulaskom vode. Još jedan uobičajeni problem, posebno kod vinilnih vrata, su oštećenja od topline. To rezultira ljuštenjem vinila, zato provjerite vrata pored izvora topline, tj. štednjaka, perilica posuđa i kuhala za vodu. Ako kuhinja koju gledate ima laminatne radne ploče, nemojte ih očekivati ​​ponovno upotrijebiti jer je materijal gotovo nemoguće ponovno instalirati.

Foto: Lesnina
lesnina Novel kuhinja

Koji je materijal najbolji: ormarići od drveta ili visoki sjaj?

Bojene ili drvene kuhinje nude malo veću fleksibilnost pri kupnji rabljene robe. Novi sloj boje je uvijek opcija; to će tada omogućiti promjenu kvaka na vratima itd. ili dodavanje dodatnih ormarića ako kuhinja nije dovoljno velika. Drvene ili laminatne kuhinje mogu se transformirati folijom  ili vinilom kako bi pružile potpuno novi izgled. Moderne lakirane kuhinje nemaju od mediapana ovu razinu fleksibilnosti, tako da vaš izbor može biti ograničen na veličinu i stil koji je točno za vas.

Isplati li se kupiti rabljenu kuhinju?

Kratki odgovor je da. Možda ćete potrošiti malo više vremena, ali ušteda koju ćete ostvariti je znatna. Osim toga, ako ste iole vješti s uradi sam projektima za malo nova možete si prištiti kuhinju iz snova. Koja će, osim što će biti povoljnija biti i jedinstvena. Osim toga, kupnjom rabljene kuhinje pomažete smanjiti gomilanje otpada.

Profesionalna demontaža je od vitalnog značaja

Uklanjanje unaprijed instalirane kuhinje tehnički je posao koji zahtijeva iskustvo i znanje. Mnogi su monteri instalirali kuhinju, a malo ih je uklonilo. Bilo koji prečac ovdje može imati strašne posljedice i na kraju oštetiti kuhinju. Uklanjanje kamenih radnih ploča zahtijeva puno znanja i specijalnih alata. I jeste li znali da se kamene radne ploče ne mogu transportirati ravno jer će se slomiti? Moraju ostati okomite kad se premještaju.

Foto: arhiva
kuhinja

Razmislite o dostavi

Kada se kupuje nova kuhinja, vodi se računa o normalnom procesu dostave. Možete očekivati ​​da će kuhinja stizati u fazama; prvo ormarići, zatim uređaji, zatim radne ploče. Ali ista pravila ne vrijede za rabljene kuhinje. Morat ćete dobiti pouzdanog kurira za sve odjednom. Malo je vjerojatno da će lokalni čovjek s kombijem imati vještine ili osiguranja za sigurno prikupljanje i isporuku kuhinje. Kuhinje su vrlo teške i za pomicanje cijele kuhinje u jednom potezu potrebne su vještina, znanje, iskustvo i ispravna osiguranja. Za to potražite stručnu pomoć / savjet kako biste izbjegli štetu na kuhinji. Iako kuhinju možete instalirati sami, uvijek je poželjno da je opremi kvalificirani instalater.

Za svakodnevnu inspiraciju pratite nas i na Instagramu!

 

 

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.