Svakog petka, ako je lijepo vrijeme, odnosno, ako nije nevrijeme, zagrebački Dolac, popularni trbuh grada, u 18 sati pretvara se u mjesto koje morate posjetiti ako to još niste učinili. Razlog je Place Market, događanje koje Zagrepčanima i svim njihovim gostima pruža jedinstvenu priliku da kušaju trenutačno najpopularnija jela iz različitih gradskih restorana, a nerijetko gostuju i kulinarski čarobnjaci iz drugih regija ili pak neki od domaćih chefova imaju svoje pop-up kornere. Najuzbudljivije je to što se ponuda svakog petka mijenja i uvijek kad dođete možete očekivati neko iznenađenje za nepce. No nije hrana jedini adut Place Marketa. Veliki forte ovog događanja je opuštena, izvrsna atmosfera. Ondje se nađu poslovnjaci, mame s djecom, parovi sa psima, frendice koje su se odlučile opustiti nakon napornog radnog tjedna te turisti koji s čuđenjem promatraju sav šušur na platou najpoznatije gradske tržnice. Upravo je taj spoj naoko nespojivih posjetitelja ono što daje neodoljiv šarm ovom događanju. Valja spomenuti i zabavni program – mini igralište za najmlađe goste, DJ koji pušta urbanu i ne preglasnu muziku tako da svi za stolom mogu čuti jedni druge i normalno razgovarati. Urbano je to događanje na kojem možete ostati sat vremena, pojesti večeru i popiti piće, ali se isto tako, posebno ako sretnete nekog poznatog, a sigurno hoćete, može pretvoriti u opušten neobavezan izlazak s društvom do ponoći, što je za nas malo starije pristojno. Cijene su još jedan, vrlo bitan detalj koji privlači goste. Ovisno o tome što želite probati i žudite li više za slanim ili slatkim, ovdje ćete naći sve, recimo popularne Dubai fritule, ili poznatu tjesteninu koja se dovršava u siru – potpisno jelo Al Dentea iz Bogovićeve. Možete pojesti i pizzu, skradinski rižoto, bučnicu, burgere i steak koje spravlja ekipa iz Meat the Kinga, a kad malo zahladi, čekaju nas i prave domaće sarme, štrukli i neizostavno kuhano vino. Sezonalnost je ono što pogoni Place Market i svi koji na eventu gostuju spravljaju hranu pred vama, dakle sve je svježe i sve se priprema od sezonskih namirnica. Iznimka je azijska kuhinja koja oduševljava svojim potpisnim jelima iz tjedna u tjedan – gyoza ili bao bunsi samo su neki od primjera onog što možete očekivati. Za ljubitelje dobre kapljice također ne nedostaje iznenađenja, osim centralnog šanka s klasičnom ponudom, tu su i specijalizirani punktovi, poput onog s pjenušcem na kojem će ljubitelji finih mjehurića doći na svoje. Ako ne volite iznenađenja i spontane izlaske, prije samog odlaska na njihovim društvenim mrežama provjerite line up chefova i restorana koji gostuju, jer, kao što sam rekla, ponuda se mijenja i upravo je to jedna od čari Place Marketa – nikad ne znate (osim ako prije ne provjerite) kakvo će vas gastro iznenađenje dočekati. Još jedna prednost Place Marketa je ležernost – možete doći uređeni, posebno ako nastavljate dalje nakon ića i pića, a možete se pojaviti i u trenirci. Nitko vas neće odmjeravati i gledati poprijeko. Na Dolcu petkom svi su opušteni i osjećaju se dobro. Ukratko, ako želite završiti radni tjedan u dobrom raspoloženju, u super društvu s odličnom hranom, potegnite do Dolca, garantiramo da ćete se poželjeti vratiti.
Kolumna
Veliki forte ovog događanja je opuštena, izvrsna atmosfera. Ondje se nađu poslovnjaci, mame s djecom, parovi sa psima, frendice koje su se odlučile opustiti nakon napornog radnog tjedna te turisti koji s čuđenjem promatraju sav šušur na platou najpoznatije gradske tržnice
Još nema komentara
Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.