dobre ideje

Ljuske od kuhanog krumpira - najbolji recept za uvijek blistave čaše

Foto: Marko Grubišić i Saša Halambek
Ljuske od kuhanog krumpira - najbolji recept za uvijek blistave čaše
30.05.2020.
u 07:00
Doskočite ovom vrlo čestom problemčiću s nekoliko savjeta iskusnih domaćica, isprobajte i više nikad nećete imati mrlje na čašama
Pogledaj originalni članak

Bez obzira na to peremo li ih u perilici ili ručno, čaše nisu uvijek blistave, a najčešći su problem bijele mrlje

To se može riješiti tako da ih uronimo u bijeli ocat i ostavimo pet minuta. Čest je uzrok tih mrlja pretvrda voda. Idući put treba u perilicu staviti više sjajila.

Drugi razlog može biti previsoka temperatura na kojoj se peru ili pak prevelika količina sredstva za pranje. 

Čaše, ali i sve druge vrste staklenih i keramičkih predmeta, mogu se kvalitetno očistiti ljuskama od kuhanog krumpira natopljenima octom. 

Foto: Marko Grubišić i Saša Halambek
matteo cetinski stiliziranje stola

Perete li čaše ručno, u vodu možete staviti malo sode bikarbone. Čaše kojima se manje koristite s vremenom mogu postati mutne. Dovoljno je ostaviti ih nekoliko sati u vrućoj vodi.

Čaše je najbolje preokrenuti na kuhinjski papir ili staviti ih u čistu krpu i ostaviti da se same osuše. Ako ih brišemo, najbolje je koristiti pamučnu krpu. Isprobajte jednu, ili sve, od ovih malih kućnih čarolija i bit ćete oduševljeni rezultatom!

Tragate li svakodnevno za inspiracijom, potražite nas i na Instagramu.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.