Domaći dizajn

Još jedan razlog zašto trebate posjetiti Dizajn Distrikt Zagreb

Još jedan razlog zašto trebate posjetiti Dizajn Distrikt Zagreb
12.06.2018.
u 12:41
Scenografski pristup oblikovanju i naglašena ženstvenost neupitno su obilježili dizajn kazališnom atmosferom. Iza dizajn Slave’18 stoje dizajnerice Marita Bonačić, Iva Hrvatin i Katarina Perić koje djeluju u sklopu Market kolektiva
Pogledaj originalni članak

U sklopu ovogodišnjeg Dizajn Distrikta Zagreb, koji se održava od 16. do 17. lipnja, bit će predstavljen i program Lokalni putevi. Među njima se ističe i premijerno predstavljanje kolekcije namještaja Slava’18, domaćeg Market kolektiva koji je s njom prvi put uspješno gostovao na Milanskom tjednu dizajna u travnju ove godine.

Talijanski Elle Decor izdvojio je Market kolektiv i kolekciju Slava’18 kao jedno od 10 novih dizajnerskih imena na svijetu koje vrijedi zapamtiti. Market kolektiv izložit će kolekciju Slava’18 u prostoru Stare vojne bolnice (Vlaška 87) gdje se i održava festivalski program Lokalni putevi.

Slava‘18 – kolekcija je namještaja i uporabno-ukrasnih predmeta za dom, koja suvremeno reinterpretira emotivnu estetiku nama bliskog mediteransko-slavenskog stila oblikovanog kroz kolektivnu svijest generacija koje su odrastale uz lokalni mentalitet i kulturu. Kolekcija Slava’18 sastoji se od senzualno zakrivljenih, elegantnih komada namještaja izvedenih iz osnovnih geometrijskih oblika, naglašavajući tako neočekivani emocionalni naboj.

Scenografski pristup oblikovanju i naglašena ženstvenost neupitno su obilježili dizajn kazališnom atmosferom. Iza dizajn Slave’18 stoje dizajnerice Marita Bonačić, Iva Hrvatin i Katarina Perić koje djeluju u sklopu Market kolektiva.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.