Hit mjesto

Domaća arhitektura i dizajn spojili su se pri stvaranju jednog od najposebnijih vrtova u gradu

Domaća arhitektura i dizajn spojili su se pri stvaranju jednog od najposebnijih vrtova u gradu
27.04.2022.
u 10:57
Riječ je o impozantno i dobro osmišljenom prostoru u kojem je, dakako, veliki broj stolova ali i livada na koju uskoro dolaze prostirke koje ćete moći koristiti kao da ste na kakvom pikniku!
Pogledaj originalni članak

Popularna craft pivovara sa zagrebačkog Žitnjaka The Garden Brewery preselila je na novu lokaciju i to nedaleko od originalne koja je u ovih šest godina snažno prirasla ljubiteljima opuštanja uz dobro pivo. Novi Garden sada je u nekadašnjem centru Flora za koji se ispostavilo kako je savršen za sada jako proširenu pivovaru, pripadajuću joj pivnicu ali sada još ljepši i raznovrsniji pivski vrt.

Naime, na ulazu u pivovaru prvo ćete ugledati dugački šank koji je i zaštitnim znakom od početka rada ove naše pivovare, stolove za konzumaciju ali i dva kioska gdje se nudi hrana, i to dvije etikete koje imaju čvrstu poveznicu s Gardenom. To je, dakako, Submarine Burger koji od prije dvije godine s Gardenom čini istu grupu a pored njega je kuhinja Marka Palfija gdje će se većinom nuditi piletina kuhinja Marka Palfija koji je s pivovarom osmislio koncept Full Circle.

Sladovi iskorišteni u Gardenovoj pivovari koriste se kao prirodna hrana za životinje na organskim farmama, a proizvodi se onda poslužuju u prostoru pivovare, počevši s piletinom. To znači manje otpada, lokalni uzgoj i veća kvaliteta. Kao i prije, s čak 20 točionika moći ćete sigurno pronaći neko dobro pivo za sebe, a onda ga pomiješati s dobrim zalogajem. No, kako dolaze topliji dani, sigurno ćete poželjeti to činiti vani jer pojam 'pivski vrt' s novim Gardenom dobiva sasvim novo značenje.

Riječ je o impozantno i dobro osmišljenom prostoru u kojem je, dakako, veliki broj stolova ali i livada na koju uskoro dolaze prostirke koje ćete moći koristiti kao da ste na kakvom pikniku! Već su prostor prepoznali brojni Zagrepčani koji ne vole spojiti ugodno s korisnim, odnosno dok šeću svojeg ljubimca vole popiti i dobro pivo. Predviđen je prostor za djecu čega u Zagrebu uvijek nedostaje jer roditelji vole imati svojih pola sata za koje vrijeme mogu djecu imati na oku a opet se odmoriti uz dobar zalogaj i pokoji gutljaj.

U vrtu su i lijepe strukture koje funkcioniraju i kao zaklon od sunca ali se mogu i zatvarati, odnosno zasebno funkcionirati za potrebe kakve privatne proslave ili tuluma. Doista je cijeli novi Garden i osmišljen modularno, na način da veća grupa ljudi može imati svoj tulum, a da to ne spriječi druge goste da još jednom dođu i uživaju. Vani je i dodatan šank te kućice za pop-up kuhinje koje su već dokazale svoju svrhu jer je interes za dolazak i slavlje u Gardenu doista velik.

Već i sve ovo dovoljno je za epitet 'pametno', no ne treba zaboraviti dodati i lak pristup šanku iz vrta jer uz glavni ulaz tu je i još jedan hodnik pa se do još jednog piva ne mora obilaziti cijela zgrada već se može doći izravno u par koraka. Investicija je u novu pivovaru i pivnicu The Garden Brewery iznosila 23 milijuna kuna. Svakako treba iskoristiti priliku za obilazak cijelog objekta, dakle i pivovare koja je sada oko četiri puta većeg kapaciteta ali je i primjer organizacije i iskorištenja radnog prostora iz kojega i dalje dolaze odlična piva koja su omiljena i u nizu stranih zemalja.

Novi je Garden u Slavonskoj aveniji 26/1 drugačiji od originalne lokacije, nije kopija nego ima svoju osobnost koju već sada prihvaćaju brojni gosti koji će uživati u brojnim dodatnim aktivnostima poput Garden Farmers Marketa, tržnice koja će redovito okupljati razne proizvođače, a na kojoj gostuje i Mali plac u prvim tjednima otvorenja.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.