Kolumna

Blagdansko uređenje doma: pustite mašti na volju

Foto: Promo fotografije
božić
Foto: Promo fotografije
božić
Foto: Promo fotografije
božić
Foto: Promo fotografije
božić
Foto: Promo fotografije
božić
Foto: Promo fotografije
božić
09.12.2020.
u 07:42
Ukrašavanje doma za Božić daje mašti na volju, a osnovna su pravila držati se jednog stila i teme jer bi inače moglo ispasti kičasto
Pogledaj originalni članak

Blagdansko dekoriranje doma uvijek je prilika za izražavanje kreativnih sposobnosti. Cilj je blagdanskog dekoriranja naglasiti slavljeničko raspoloženje te unijeti dodatnu toplinu i doživljaj čarobnog Božića u svoj dom. Postoje razni stilovi i kombinacije dekora pa je ponekad teško odlučiti se za određeni stil. Stoga bih preporučila da se vodite vlastitim željama i osjećajima, a da pri tome pazite na usklađenost dekoracija sa stilom uređenja interijera.

Dojam božićnog ugođaja pojačajte unošenjem blagdanskih dekoracija u sve prostorije, ali pri tome pazite i na stilsku poveznicu unutar svih prostorija doma. Kao i u svijetu mode i interijera, tako se iz godine u godinu mijenjaju i trendovi božićnog dekoriranja, ali pružaju dovoljno slobode svakom pojedincu da zadovolji svoj ukus i želje.

Ako ste ljubitelj klasičnog, tradicionalnog dekoriranja doma, blagdansku atmosferu u domu postići ćete koristeći kombinacije crvene, bijele i zelene boje dodajući im nezaobilaznu zlatnu. Da biste postigli profinjenost i eleganciju u domu, nećete pogriješiti odlučite li se svaku od spomenutih tradicionalnih boja koristiti samostalno ili kombinirati jednu s drugom kako želite.

Foto: Promo fotografije

Osim samim bojama, tradicionalnom blagdanskom uređenju doma doprinijet ćete klasičnim ukrasnim kuglicama i lampicama, vrpcama, vijencima i sličnim. Ovakva vrsta dekoriranja najbolje odgovara klasičnim interijerima. No želite li nešto drugačije, modernije ukrasiti svoj dom i odstupiti od sigurne klasike, poigrajte se neuobičajenim bojama, materijalima i oblicima blagdanskih dekoracija, pri čemu biste se trebali držati određene teme. Moj je savjet da ne pretjerujete miješajući različite stilove dekoracija kako biste izbjegli kič. Slijedite pravilo “manje je više” i budite sigurni da nećete pogriješiti.

Danas se koristi širok spektar boja za blagdanske dekoracije kao što su ljubičasta, narančasta, plava te nježni tonovi pastelnih boja. Koju ćete boju odabrati, ovisi o vašim željama. Dosta su popularne bijele božićne dekoracije koje svojom nenametljivošću i elegancijom odlično pristaju dekoriranju modernih, minimalističkih interijera. Za koju ćete se vrstu ukrasa odlučiti, ovisi o vašoj osobnosti. Hoće li to biti sušeno voće ili samo zelenilo, medenjaci, ukrasi od kartona koje ćete sami izraditi, važno je da u njima uživate i da božićne blagdane dočekate u toplini svoga doma okruženi članovima obitelji i dragim prijateljima.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.