poduzetno

Arhitekt Darko Bartolić ima inovativan koncept koji olakšava baš sve radove

Foto: Marin Tironi/Pixsell
Arhitekt Darko Bartolić ima inovativan koncept koji olakšava baš sve radove
07.04.2020.
u 07:00
Svjestan velikog nedostatka na domaćem tržištu, arhitekt Darko Bartolić, koji iza sebe ima brojna priznanja, projekte i, u konačnici, cjenjeno ime, odlučio se pokrenuti jednstven koncept BartoliConcept koji nudi potpunu uslugu bilo da gradite od nule, adaptirate postojeću nekretninu ili pak želite promjenu
Pogledaj originalni članak

Sigurno ste se, bar jednom, našli u situaciji da trebate pouzdanog majstora s korektnim cijenama, ali pronaći takvog ispalo je nemoguća misija? Upravo iz tog razloga, svjestan velikog nedostatka na domaćem tržištu, arhitekt Darko Bartolić, koji iza sebe ima brojna priznanja, projekte i, u konačnici, cjenjeno ime, odlučio se pokrenuti jednstven koncept BartoliConcept koji nudi potpunu uslugu bilo da gradite od nule, adaptirate postojeću nekretninu ili pak želite promjenu u primjerice, samo kupaonici... 


Kako funkcionira vaš koncept?

Kako sam u ovom poslu cijeli niz godina i iza mene je veliki broj uspješno realiziranih projekata ,svjestan sam koje su mu slabe strane. Ono što je u potpunosti nedostajalo je upravo usluga na jednom mjestu - “All in one” usluga. Glavni koncept (fokus) nam je da klijent uz Bartoliconcept dogovara i riješava sve sa jednom osobom, sa mnom. Naši klijenti znaju da nema na tisuću telefonskih poziva, mailova, na tisuću sastanaka i izlazaka na gradilište...Uz nas klijent dobiva pouzdane informacije o rokovima, troškovima, a ponajprije dobiva slobodno vrijeme.

Foto: Ankica Juričević
Foto: Ankica Juričević
Foto: Ankica Juričević
Foto: Ankica Juričević
Foto: Ankica Juričević
Foto: Ankica Juričević
Foto: Ankica Juričević
Foto: Ankica Juričević
Foto: Ankica Juričević
Foto: Ankica Juričević
Foto: Ankica Juričević
Foto: Ankica Juričević
Foto: Ankica Juričević
Foto: Ankica Juričević
Foto: Ankica Juričević
Foto: Ankica Juričević

Što to znači u praksi?

To znači da ćete sve ono što zaželite i dogovorite dobiti u dogovorenom roku. To znači da nam je klijent, njegovo vrijeme i zadovoljstvo na prvom mjestu. Ponosni smo da vrhunski i profesionalno, po zadnjim standardima struke pružamo kvalitetne usluge te da skraćujemo vrijeme izvedbe jer imamo mogućnost nabave materijala i opreme na koje se čeka po prioritetnom ključu i možemo sve dogovoreno isporučiti prema dogovoru.

A što kad paraleno “hendlate” nekoliko projekata?

Posao je tako organiziran da sa lakoćom realiziramo više projekata istovremeno. Sve je to stvar organizacije, planiranja i iskustva, a mislim da su upravo te dvije stvari ključne za naš upjeh. Upravo je to glavna formula koja nas vodi da sve uspijemo odraditi u zadanom roku.

Koji su najveći izazovi s kojima se susrećete? Što je najzahtjevnije?

Nakon višegodišnjeg iskustva mogu reći da su izazovi upravo ono što nam daje vjetar u leđa i što nas inspirira za dalje. Najzahtjevnije je ostvariti partnerski odnos sa klijentom, odnos povjerenja, koji je nužan za uspješnu realizaciju projekta. Ključno je znati dobro polušati i razumjeti klijentove potrebe i želje, s druge strane predstaviti mu realno ostvarive mogućnosti. Izbalansirati profesionalna znanja i preporuke sa naše strane sa onim realnim zahtjevima i financijskim mogućnostima klijenta. Ukratko, posložiti zahtjeve, budžete i očekivanja.

 I sami ste se susretali s interpolacijom, kako gledate na neke nove takve intervencije u Zagrebu?

Od onih sam ljudi koje veseli da se radi nešto novo, hrabro, vizionarski. Interpolacija je nešto što je u svijetu normalno i prihvatljivo pogotovo u centru gradova. Kod nas pak izaziva polemike i to često među ljudima koji manje razumiju svrhu istih, koji se vode vanjskim, estetskim zapažanjima. Podržavam da se radi, da se gradi, uz naglasak na poštivanje urbanističkog plana, građevinskog nasljeđa i struke. Gradske vlasti trebaju kontinuirano raditi na tome da se više investira u dotrajalo tkivo grada.

Budući da i projektirate i uređujete zgrade, urede i domove, nemoguće je ne pitati vas, što se događa s cijenama na tržištu nekretnina? Čeka li nas novi balon?

Za odgovor na to pitanje treba uzeti u obzir puno čimbenika, a najvažniji je svakako onaj ponude i potražnje i prije svega lokacija, s tim da je kvaliteta izvedbe i suvremenost arhitektonskog oblikovanja najbitnija. Svjedoci smo da se stanovi na top lokacijama prodaju po visokim cijenama i da se rasprodaju dok neki na manje atraktivnim lokacijama, unatoč povoljnoj cijeni ne mogu naći kupce. Danas kupci traže kvalitetu i sigurnost, jer investicija u nekretnine je većinom dugoročna.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar cleandreams
cleandreams
15:26 17.06.2020.

Nudim ANTIBAKTERIJSKO DUBINSKO čišćenje MADRACA i ostalog tapeciranog namještaja, slobodno mi se javite. Sve na licu mjesta a madrac se može odmah koristiti. Sa certifikatom !!!😎👌