11.03.2022. u 06:13

Iskorištavanjem prostora ispod stubišta štedite prostor, ali ga i vizualno oplemenjujete

Je li i vaš prostor ispod stubišta postao zanemareni dio doma i skladište nepotrebnih stvari koje biste najradije skrili od pogleda posjetitelja pa i samih sebe? Trebate znati da i ovakav prostor može izgledati privlačno, a nadasve funkcionalan i potpuno iskorišten.

Puno je različitih načina na koji se može iskoristiti prostor ispod stubišta. To će ponajprije ovisiti o vašim potrebama i željama s obzirom na širinu i nagib stubišta te cjelokupni stil uređenja interijera.

Foto: Promo fotografija
Odlična ideja - neka to bude kutak za popodnevni odmor

Od ormara do polica

Možda je vaš stan malen i nemate radnu sobu? Prostor ispod stubišta bit će idealan radni kutak iskoristite li ga “pametno”. Radni stol birajte prema veličini prostora ili uradite po mjeri kako bi se iskoristio svaki centimetar prostora. Iznad radnog stola postavite police koje će služiti za odlaganje stvari, a ujedno će se, kao i sam stol, estetski uklopiti u cjelokupni stil uređenja. Ne zaboravite ni rasvjetu, koja će biti od velike koristi za rad, a osim toga, djelovat će ambijentalno.

Policama možete ispuniti cijeli prostor od poda i prilagoditi ih nagibu ako nemate potrebu za smještajem radnog stola. Police mogu biti otvorenog tipa za odlaganje knjiga i izlaganje dekorativnih predmeta. Ako želite, možete na njih ugraditi i vrata te na taj način dobiti zatvoreni prostor u kojemu ćete odlagati stvari koje nisu za svakodnevnu uporabu, kao što su sezonska odjeća i obuća. Možda je ovaj prostor u blizini vaše kuhinje pa ga možete prilagoditi spremištu za odlaganje posuđa i namirnica, ugradnjom kliznih ladica.

Prostor ispod stubišta može biti idealno mjesto za odlaganje posteljine, deka i sličnih stvari. Ako to visina dopušta, mogu se ugraditi i garderobni ormari, kojih nikad ne može biti previše.

Foto: Promo fotografija
Prostor se može iskoristiti i za omanju kupaonicu ili za kućnu biblioteku

Budite originalni

Imate li kućnog ljubimca? Razmislite o ideji da i njemu napravite kutak za odmaranje unutar svoga doma, a idealno mjesto za to je prostor ispod stubišta. Ako vas više koristi jednu kupaonicu ili često imate goste, zašto ne biste napravili dodatnu mini kupaonicu ispod stubišta. Jeste li znali da u ovaj prostor možete “ugurati” i kuhinjicu ako je kvadratura stana uistinu mala. Čak i vlasnici puno većih prostora s velikim kuhinjama jedan dio svojih elemenata mogu smjestiti ispod stubišta. Dakle, postoje razne mogućnosti za maksimalnu iskoristivost prostora ispod stubišta. Bez obzira za koju se varijantu iskoristivosti odlučili, važno je da ovaj prostor bude stilski usklađen s ostatkom interijera te da bude funkcionalan, originalan i vizualno privlačan.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije