23.05.2015. u 09:15

Odabirom opeke nećete pogriješiti želite li osvježiti stambeni prostor, a uz nju, u modi su i kamen i beton

Osnovni element svakog prostora je zidna površina, te je kao takva idealna za dekoriranje. Okomite plohe u interijeru doživljavamo vizualno intenzivnije od onih horizontalnih. Stoga je bitno postići vizualni sklad u interijeru uređujući zidnu plohu.

Postoje razni načini dekoriranja zidnih površina koje možemo primijeniti bilo kada i bilo gdje u interijeru, a to su rasvjeta, zidne obloge, biljke i različiti dekorativni elementi. Takvi zahvati nisu prezahtjevni i ne koštaju puno, a imaju veliki učinak na vizualni dojam u interijeru.

U novije vrijeme u trendu je zidna obloga od opeke koja daje poseban osjećaj ugode i topline u prostoru. Dobro podnosi različite stilove uređenja, od modernog, rustikalnog, industrijskog do klasičnog. Odabirom opeke nećete pogriješiti želite li osvježiti stambeni prostor.

Foto: Promo fotografija

Kamen i beton u modi

Osim toga, trendovska imitacija kamena i betona idealna je dekoracija za zidnu plohu iznad sjedaće garniture. Jednostavan, funkcionalan i dekorativan element u interijeru mogu biti zidne police različitih boja i oblika.

Pri izboru polica uzmite u obzir ostale elemente u prostoru, uskladite materijale, boje i oblike. Neobični oblici polica poželjni su u neutralnim i nježnim bojama, dok bi ostali elementi u interijeru trebali biti u jednostavnim formama. U zadnje vrijeme su posebno popularni okomiti vrtovi, koji se mogu primjenjivati kako na balkonima i terasama, tako i u interijerima.

Zelene zidne dekoracije stvaraju atraktivan prostor, a u kombinaciji s odgovarajućom rasvjetom dojam će biti vrlo efektan.

Foto: Promo fotografija

Zidna rasvjeta neizostavan je element pri dekoriranju zidova. Rasvjetom ćemo istaknuti pojedine dekorativne detalje zida te postići ugodu i toplinu u prostoru. Mala galerija ili jedna velika slika na zidu idealan je zidni ukras.

Za svaki prostor

Dekorativne zidne obloge mogu se postaviti u svim prostorijama. Ako ste, na primjer, za dnevni boravak odabrali jednu vrstu prirodnih obloga, za dječju ili pak spavaću sobu možete birati obloge bilo koje vrste i materijala.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije