02.05.2021. u 07:00

Kako elegantno, trendi ali i funkcionalno urediti ljetnu rezidenciju, bilo za odmor, bilo za iznajmljivanje saznajte u tekstu naše popularne kolumnistice

Ljeto je pred vratima. Krajnje je vrijeme da počnete uređivati svoj apartman na moru, ako već niste to odradili. Bez obzira na to hoće li vaš mali apartman služiti vama osobno za ljetni odmor ili ga planirate iznajmljivati turistima, svejedno ga uredite funkcionalno i oku ugodno kako bi boravak u njemu bio ugodan i opuštajući.

Apartmani na moru u pravilu su prostori manje kvadrature, stoga je potrebno držati se nekih osnovnih pravila uređenja manjih prostora. To podrazumijeva korištenje svjetlijih neutralnih boja kako pri odabiru podnih i zidnih obloga tako i za sam namještaj.

Osim što je poželjno da bude u svjetlijim tonovima (prirodno drvo i bijeli), dobro je birati multifunkcionalni namještaj koji će zadovoljiti potrebe malog prostora. Stoga predlažem: odaberite sklopive stolce za blagovaonicu.

Foto: screenshot/facebook

Lako ćete ih spremiti kada budete trebali osloboditi dragocjeni prostor ili ih po potrebi premjestiti na terasu. Dobro će doći kreveti sa spremištem za posteljinu, a također i kreveti na kat. Kauč na razvlačenje u dnevnom boravku odlično je rješenje za goste kojih u vrijeme ljetne sezone sigurno neće nedostajati. A kako biste iskoristili svaki centimetar prostora vašeg apartmana, dajte izraditi ormare po mjeri. Ormari od poda do stropa pomoći će da interijer bude uredan i organiziran.

vikendica
1/7

Tepihe svedite na minimum ili ih izbjegnite. To će vam omogućiti lakše održavanje poda. Također trebate imati na umu vlagu i sol kojima su podložni apartmani na moru. Ako ste pak ljubitelj tepiha, onda odaberite lagani pamučni tepih bez puno boja i uzoraka ili pak tepih od bambusa. Dekorativne elemente birajte prema svojim željama. Nećete pogriješiti ako se odlučite za morske motive na slikama i dekorima.

Foto: screenshot/facebook

Ukrasi u obliku broda, sidra, školjke, morske zvijezde i slično upotpunit će morski ugođaj u vašem ljetnom domu. Pazite samo da ne pretjerate s dekoracijama kako ne biste zagušili prostor.

Foto: screenshot/facebook

Osim toga, manje stvari u prostoru pojednostavit će održavanje apartmana koji je prvenstveno namijenjen za odmor. Osim neutralnih tonova, bijelo-plava kombinacija boja može biti odlično rješenje i siguran odabir. Dodate li tomu još poneki detalj u crvenoj boji, postići ćete ljetnu eleganciju i profinjenost u interijeru.

Zavjese i dekori neka budu od prirodnih materijala, svijetle i prozračne (preporučujem pamuk i lan). Dobro rješenje mogu biti i rolo zavjese koje mogu potpuno zamračiti prostor.

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije