13.12.2014. u 10:00

Svoje dekoracije objesite na neočekivana mjesta, poput lustera, kreativnošću ćete oduševiti sve svoje goste

Advent je vrijeme kada je u domu posebna atmosfera i kada uživamo praveći razne dekoracije i ukrase. Zasitili smo se umjetnih materijala, a sve više ponovo postaju popularni prirodni ukrasi.

Ovaj put pokazat ćemo kako se može lijepo ukrasiti dom prirodnim blagodatima.

Mašta jedina granica

Jela i bor najpopularnija su božićna drvca, no osim njih trebamo još spomenuti i čempres te druge biljke i plodove koji mogu poslužiti kao predivne dekoracije: imelu, božikovinu, amarilis, božićnu zvijezdu, mahovinu, jabuke, naranče, šipak, razne crvene bobice, češere, šibe... Ako još niste nabavili božićni vijenac za dobrodošlicu na ulaznim vratima, prilika je da ga sami napravite koristeći kombinaciju grančica bora, čempresa i božikovine. Božićne aranžmane od bilja trebamo prilagoditi prostoru koji uređujemo. Tako ćemo u manje prostorije uređene minimalistički smjestiti male jednostavne aranžmane, dok ćemo za klasičnije uređen, veći prostor, raditi raskošnije aranžmane.

Foto: Ankica Juričević
Elegancija i jednostavnost za minimalistički uređene prostore

Božićna zvijezda je biljka koja krasi domove tijekom blagdana i gotovo da je nezamislivo bez nje. Najčešće se koriste bijele i crvene, ali postoje još i ružičasta i žuta. Božićnoj zvijezdi odgovara temperatura od 20°C i dobro osvijetljena prostorija, ali izravna Sunčeva svjetlost i propuh joj ne odgovaraju. Zalijevajte je tri puta na tjedan ispod listova.

Amarilis je cvijet (lončanica) koji osvaja elegancijom i ljepotom u vrijeme blagdana. Svojom bijelom i žarkocrvenom bojom ostavlja dojam raskošnosti u domu.

Kao i božićna zvijezda, amarilis ne voli izravno Sunčevo svjetlo i propuh.

Foto: Ankica Juričević
Efektna rasvjetna tijela objesite svuda u domu, dat će mu prazničnu notu

I mirisi su bitni

Držite ga u svjetlijem dijelu sobe jer će cvijet tako dulje trajati. Mirisi u domu također su nezaobilazni kada je u pitanju božićni ambijent. Miris bora najviše nas podsjeća na Božić i možemo reći da je to najbolji božićni izbor kad govorimo o dekoracijama. Imate li takvu mogućnost, kupite božićno drvce s korijenom jer ćete time spasiti život jednom od borova koji je trebao biti posječen zbog vas. Cimet, vanilija i naranča su neizostavni mirisi, a miris tek pečenih kolača koji se širi domom pamti se i čeka cijelu godinu.

>>Isplati li se renovirati dotrajali namještaj? Evo odgovora!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije