Tajni papofobi i javni franjomrsci u istoj akciji

Komentari 56

SL
slugabeskorisni
21:06 02.10.2015.

Dragi don Andelko vi ste sami po sebi potvrda posljednjih vremena.Uz sve sto se dogada i okruzuje nas ostati ravnodusan(slijep) na znakove vremena.Nazalost i po tome sto jedan Katolicki svecenik vise svoga povjerenja daje svijetu sekularnim medijima nego tradicionalnom katolickim medijima i blogovima.Niste ni vi ni mi krizari ti koji ce reci sto ce biti sto ne,nego sam Bog.Koji nikad ne kasni.Neka nam se svima smiluje.I omeksa nasa tvrda srca jer oholo srce ne prima ni milosrde ni milosti.

VL
MK
mksdk
19:54 02.10.2015.

Naravno, mi se možemo praviti slijepi i gluhi i možemo svoju glavu zabiti duboko u zemlju te se možemo praviti da npr. posljednje izmjene u crkvenom zakonu u svezi procedure poništenja braka, neće uzrokovati poplavom tzv. "katoličkih razvoda", odnosno poništenja braka, posebno u zemljama zapadne europe. Možemo pljeskati tome što će mnoge duše biti prevarene s lažnim rješenjima. Sve mi to možemo učiniti. Ali ja, osobno, neću. Pa da mi i svi svećenici ovog svijeta u lice kažu da sam zao, ohol i neposlušan, neću se praviti slijep. Isto kao što se neću praviti slijep na to da javni sodomit i promicatelj te grozote biva izabran na misi koju vodi papa. Isto kao što se neću praviti niti da se u službenom dokumentu prošlogodišnje sinode (iako, ne konačnom) pojavila blasfemična konstatacija koja od mene traži da vidim vrijednost u činu koji vapi u nebom za osvetu. Uistinu, nema niti smisla niti potrebe sve nabrajati, izdvojio sam ono što je staro par dana i ono što je svima poznato. Naravno, sve ovo ne opravdava nedolično pisanje, ali, čisto preciznosti radi, neizmjerno je manja sablazan i ovo grubo pisanje protiv biskupa, nego što je to šutnja od onih koji moraju govoriti, a da ne spominjem koliko je to manja sablazan od onih koji sustavno izazivaju opću apostaziju u Crkvi.

VL
LI
livoguza2
09:29 07.10.2015.

Križu od suza! Ako Gospodin, budi mu slava i hvala, tako često razgovara s Marijom od Božanskog milosrđa, znači da je već došao među nas i da je nepotrebno moliti "Tvoju smrt, Gospodine, navješćujemo, Tvoje uskrsnuće slavimo, Tvoj slavni DOLAZAK iščekujemo." Kad je već među nama, nije logično bojati se Zloga i strahovati za opstanak Njegove Crkve. Još ako smo živjeli, a nažalost nismo, po onoj evanđeoskoj "budite pripravni jer ne znate ni dan ni čas". Vjeruj Evanđelju i tvoja će te vjera spasiti! Uostalom, evanđelisti su zapisali ono što su mnogi vidjeli i u što se i sumnjivi Toma uvjerio, a Marija objavljuje samo ono što je ona navodno vidjela. Sada ćeš me ti opaučiti onom Kristovom: "Blago onima koji povjerovaše, a ne vidješe!" Ne boj se, Križu od suza, jer je On uvijek s nama! I bez zavlačenja pod Marijin vuštan, možemo živjeti bez straha. Lp.

VL
LI
livoguza2
20:00 07.10.2015.

"Taj se ne ustručava vrijeđati najintimnija osjećaja drugih, a samo zbog toga što je njegov otac bio na poraženoj strani u II svj.ratu, a moj tast na pobjedničkoj.Pljunuti po drugima nije mu teško."__________Je! Zato sam ja u Domovinskom ratu bio na pobjedničkoj, a zet tvoga punca, ti veliš tasta, na poraženoj pa sada pokušava poraz pretvoriti u pobjedu. Dakako, moj otac nije bio zločinac niti bih se ja njegovim zločinima ponosio, a tvoj "tast" je knjižio zločine o čemu si se na blogu Zastupnice čitatelja hvalio. I žalio što 1945. nije dulje potrajala. Samo zlotvor ukazivanje na zločin i zločinca može nazivati vrijeđanjem najintimnijih osjećaja. Mi katolici ne znamo što je to jer takvih osjećaja nemamo. Meni je nepojmljivo da se netko ponosi zločinom i zločincem i da ih nikomu ne da povrijediti. Udbaši očevidno imaju "suptilnije" osjećaje. Oni bi zločince okitili ordenima i počastili Lex Perkovićem. Lp.

VL
SI
sisoljub
15:27 03.10.2015.

Don Kaćunko, Vi vjerojatno i sami ne vjerujete u to što pišete. U vaša četiri zida Vi privatno vjerojatno i sami imate velike sumnje u ovoga papu. Iako su ovi ljudi, čije ste riječi o papi ovdje naveli, upotrijebili nekeke drastične riječi, oni imaju pravo. Ja razumijem to, da Vi u javnosti morate održati disciplinu i poslušnost prema papi i da ne možete ili ne želite javno kritički istupati, protiv njega, ali, zaista treba biti gluh kod vlastitih ušiju i slijep kod vlastitih očiju i ne vidjeti što smjera Bergoglio. Činjenice su naprsoto brutalne, i ne mogu se i dalje tako ignorirati.------- On je nedavno bio u SAD, podržao je, bez ikakve kritike agendu UN-a za održvi razvoj u kojoj se zahtjeva provođenje "religije" clima change i u kojoj se zahtjeva pravo pobačaja za sve žene svijeta i mnoge druge stvari. "Clima change" je postala faktički religija i to je najveća prjevara globalne elite, koja služi samo za porobljivanje naroda i država. papa je u svoju savjetničku komisiju za klimu uzeo agnostika i eugeničara Hansa Joachima Schellenhubera, koji se zalaže za drastično smanjenje svjetskog stanovništva i koji se zalaže za planetarnu vladu i planetrani sud (planetary court) i planetarni parlament. O tome možete na googleu naći masu stranica na drugim jezicima, ako znate jezike. Papa je za savjetnika također uzeo muljatora iz MMFa, također ateista i eugeničara, Jeffryja Sachsa. Koji je poznat po tome, što ga je MMF 1989. angažirao i poslao u pomoć Anti Markoviću da napravi gospodarski plan za spašavanje Jugoslavije. Na misi u New Yorku, koju je vodio papa, evanđelje je čitao jedan poznati američki gay i gay aktivist. Papa u svom posjetu u SAD je održao nekoliko govora, ali sve su to bili prazni govori u kojima ništa konkretno nije rekao, nije pomenuo uopće ni jednog krivca. Uopće nije pomenuo i kritizirao pobačaj u SAD, ni ti da američka vlada financira eugeničku i faktički kripto-fašističku organizacija "Planirano roditeljstvo", koja je cijelih 30-ih godina doista surađivala sa nacističkim Hitlerovim eugeničarima. On nije uopće kritizirao agresivnu rodnu ideologiju, koju Obamina vlada diktatorski provodi u SAD i vodi rat protiv kršćanske većine američkog stanovništva. Uz pomoć američke antikršćnaske oligarhijske i bankarske elite, koja preko 100 godina vodio taj rat. -Pa gdje Vi živite Don Kaćunko? Vidite li realnost?---velika većina biskupa u Njemačkoj biskupskoj konferenciji zahtjeva priznanje homoseksualnosti i gay braka i radikalnu promjenu crkvenog učenja. A tako i mnogi biskupi u drugim liberalnim zapadanim državama. Ova crkva puca, razara se, gotova je. I raskol je neminovan. Na skoroj sinodi, zadat će se smrtni udarac toj crkvi. A zadat će ga Kasper, Dennels i ostala ekipa "progresivaca". A Bergoglio podržava upravo tu ekipu. Pa on je na sinodu pozvao kardinala Dennelsa!! Jednu od najsumnjivijih i najkontroverznijh osobnosti u Crkvi. Meni je nepojmljivo i ja samo vrtim glavom u nevjerici, kako je moguće da takvi ljudi mogu godinama i desetljećima biti biskupi i kardinali? Pa to je golema prjevara i obmana vjerničkog naroda. A da ne govorim da ti kardinali izdaju Isusovo učenje na najpodliji način. Taj Dennels ne samo da se otvoreno zalaže za gay brak, već je on 1990. nagovarao belgijskog kralja Baudouina da mora potpisati novi zakon za slobodu pobačaja, koji je tada bila donijela tadašnja belgijska vlada. Ovo su nedavno na belgijskoj TV posvjedočila dva belgijanska političara: Philippe Moureau iz Socijalističke stranke i Mark Eyskens iz Demokršćanske stranke. A Dennelsa se u Belgiji već godinama optužuje da je štitio pedofile u Crkvi. I takvog čovjeka Bergoglio poziva na sinodu, a otpušta kardinala Burkea koji zastupa službeno crkveno učenje! Dannels, je sam ispričao nedavno o tome kako su oni, progresivci-kardinali rušili Bendeikta. Ja danas ne vjerujem da je Benedikt dragovoljno odstupio, ja u međuvremenu vjerujem da je Ratzinger 2013. bio prisiljen na ostavku. O tome su iscrpno pisali i Austin Ivereigh, bivši tajnik kardinala O Connora, (koji zajedno sa Kasperom, Dennelsom i Lehmannom) pripada takozvamom "timu Bergoglio", i talijanski novinar Antonio Socci, koji dovodi u pitanje legalnost izbora Bergoglija za papu. Socci je napisao knjigu pod naslovom "On nije Franjo", u kojoj osporava Bergoglija. Iz svih tih izvješća i knjiga, sada se zna da je struja progresivnih kardinala u vatikanu (koji su zaprvao ništa drugo nego peta kolona za rušenje Crkve iznutra), već na konklavi 2005. htjela prigurati Bergoglija za papu. Međutim i Bergoglio i oni su odustali u zadnji trenutak, nakon što je na konklavu stiglo pismo argentinskog novinara Horatia Verbinskog, koji je upozorio konklavu na nerazjašnjenu ulogu Bergoglija za vrijeme vojne diktature u Argentini, kasnih 70-ih godina. Verbinski je u Argentini o tomu napisao cijelu knjigu i u njoj optužio Bergoglija, da je tada, kao biskup Buenosa Airesa, faktički izručio dvojicu svećenika vojnom režimu. Ta dvojica svećenika su strpani u zatvor u kojem su bili 6 mjeseci. Tako se na konklavi 2005. i "team Bergoglio" i sam Bergoglio pokolebali i Bergoglio je odustao u zadnjem trenutku. Ali "tim Bergoglio", je odmah nakon toga radio na tome da se pripremi izbor Bergoglija na slijedećoj konklavi. A zato je trebalo najprije prisiliti Ratzingera da odstupi. ----------

VL
LI
livoguza2
21:22 05.10.2015.

"To se kaže za horoza koji prerano kukuriče.Završi u loncu.Znači, vraća se sud inkvizicije!?"__________Pustolove! Nisi valjda nakon prvog dana Sinode počeo papu Franju optuživati za inkviziciju. To bi značilo da će ga Križ od suza početi uzvisivati do neba. Nemaj straha. Ovoga se tvoga smrdljivog kopuna nitko ne bi okusio pa nema razloga stavljati ga u lonac. Tko bi ga skuhao kad ne može potonuti jer mu je tikva šuplja. Lp.

VL
LI
livoguza2
20:49 08.10.2015.

"Navodno je tekst paralelne Sinode u Villi Malta već izrađen."__________Križu od suza! Nema boljeg načina za dokazivanje istine od uporabe riječi NAVODNO. Ti si, pajdo, čudo od djeteta. Ni Robinzon ti nije ravan. Eh, da je ono u vašoj trbušini mozak, nitko vam ne bi bio ravan. Lp.

VL
MC
marin.crnic
15:14 02.10.2015.

Klupko se odvrće.

VL
LI
livoguza2
20:08 07.10.2015.

"Evo, u svoju podlost uvlači i naivnog @Križ od suza."_______Ovo tumačim kao ponudu za neprincipijelnu koaliciju između Robinzona i Križa od suza. Ne podrži li papa Franjo sotonistički program GOOD inicijative, obojica će biti razočarani. Doduše, Križ će biti zadovoljan,, a Robinzon razočaran. Učas će Pustolov od Pape superstara napraviti inkvizitora. Dogodi li se obrnuto, Križ će likovati jer je pogodio, a Pustolov jer je nečastivi pobijedio. Udbaši su pravi alkemičari. Lp.

VL
LI
livoguza2
09:47 08.10.2015.

" Govoreći o homoseksualcima Papa je primijetio kako „Crkva mora obnoviti svoj način izražavanja. Ne radi se o samilosti već o poštivanju osoba. To nisu neki out-sideri, već članovi obitelji“."_____________Nu! A ja mislio da će izokrenuti Nauk i učiniti ono što Robinzon žarko očekuje. Ja mislio da će u Bibliji biti zapisano ovako: "Na svoju sliku stvori Bog čovjeka,/na sliku Božju On ga stvori,/muško i muško stvori ih._____I blagoslovi ih Bog i reče im: "Plodite se i množite i napunite Zemlju i sebi ju podložite!" Kako li bi se tek tada Robinzon izrugivao s Bogom i vjernicima! A zalaže se za homoseksualne brakove i usvajanje djece. Koliko li je puta tvrdio da je Biblija falšo sročena knjiga u kojoj piše da su Adam (simbol za muškarce koje e Bog stvorio) i Eva (simbol za žene koje je Bog stvorio) imali dva sina i kako je moguće da se od njih namnožilo čovječanstvo. Još da mu je palo na pamet da je Kain ubio Abela, ruganje bi bilo još gore i ble savije. Sukladno njezinu vlasniku. Ono Papa utvrdio činjenice koje nitko pobiti ne može: da su homoseksualci i lezbijke nečiji sinovi i kćeri, nečija braća i sestre, dakle članovi nečije obitelji (teističke ili ateističke) i da ih treba uvažavati i poštovati (jer nisu ništa veći ili manji grješnici od heteroseksualaca) i da ih se ne smije sotonizirati. Time nijednom nije dao naslutiti da će mijenjati nauk onako kako sam prije napisao i da će moći stupati u kršćanski brak, usvajati djecu i imati vlastitu obitelj. Krivo čitati, znači krivo i interpretirati pročitano. A još je gore zlurado čitati i zlurado interpretirati. Tako su Židovi interpretirali Kristove riječi i pravedna ga pribili na drvo križa. Izrugujući Mu se i pljujući Ga. Kvasinu da i ne spominjem. Lp.

VL
SI
sisoljub
15:28 03.10.2015.

Vi Don Anđelko vjerojatno znate bolje od mene da riječ đavao potječe od starogrčke riječi "diabolos"- što znači otprilike "onaj koji stvara zbrku", "onaj koji vara" ili tako nekako. A znate da se često kaže ono -sotona je majstor prjevare".. Majstor u tome, da zavodi, da vam priča jedno, a misli drugo, majstor ulizavanja ljudima, majstor zavođenja... e pa sada razmislimo na koga se odnose ove osobine, tko to danas u Vatikanu stvara zbrku?

VL
LI
livoguza2
20:44 08.10.2015.

Drago mi je što si opet ovdje,@suzo za zagorske brege. Vidim da si i ti promijenila nick, a ne znam što te na to natjeralo. Kad su mijenjali izgled blogova, nije mi uspjelo ulogirati se pod mojim krasnim nickom Kristijan pa sam iz protesta uzeo za nick onaj ženski lik iz Prosjaka i sinova. Oni vole sve što naginje ulijevo. Lp.

VL
LI
livoguza2
16:27 05.10.2015.

" Sinoda, prvi dan: ,,Neprihvatljiva" - opasnost velike podjele je stigla"__________Križu od suza! Meni se čini da ti nisi nikada čuo što se dogodi ptici koja prerano zapjeva. Lp.

VL
LI
livoguza2
09:46 07.10.2015.

Križu od suza! Jesi li svjestan koliko zlo činiš Crkvi Božjoj pišući ovakve komentare. Pročitaj koji put kako Robinzon zlorabi tvoje komentare! Bilo bi ti puno jasnije da znaš da se Robinzon hvalio na blogu Zastupnice čitatelja kako je njegov punac popisivao one koje su njegovi suborci žive i mrtve ubacivali u jame duž Križnog puta. On i danas tvrdi da su to partizanski moralni čini pa uživa udbaškim metodama izvrtati činjenice koje svi vidimo. Tvoja Marija od Božanskog milosrđa u udbaškoj ruci i glavi začas postade Majka Božja koju je po blogovima, udružen s ostalim udbaškim jaranima, izrugao čudeći se kako BDM može biti Majka Božja kad nije rodila Oca, nego Sina. Probaj ga ti uvneriti da Bog nikada nije (niti će) izjednačavao dobro i zlo, žrtvu i krvnika kao što to čini on i njegova komunističko-velikosrpska bratija s Domovinskim ratom. Probaj mu dokazati kako je Isus samo jednomu razbojniku, onomu koji je priznao grijeh i za nj se pokajao, obećao da će još danas ući u Kraljevstvo Nebesko i lice Božje gledati. To nije obećao onomu koji je Robinzonova slika i prilika. Ako se sjećaš, Robinzon je i ovdje izrekao ono čega se ti silno bojiš da će papa Franjo i homoseksualnu zajednicu grješnika nazvati imenom obitelj pa ga Papa već prvi dan razočarao i već je Robinzon hvalospjev Papi zamijenio riječju inkvizicija. Lp.

VL
LI
livoguza2
20:40 08.10.2015.

"Izreći da u katekizmu KC. piše kako su homoseksualci obitelj je prljava laž i obmana a obrazlagati da su homoseksualci nečija dijeca pa sukladno tome potiču iz neke obitelji pa su samim time obitelj je vrijeđanje zdravog razuma i to može samo onaj koji je u potpunoj vlasti nečastivog pa je izgubio zdrav razum i moć prosuđivanja."____________Križu od suza! Molim te najprije razoputi ovu zbrku u svojoj glavi pa se opet javi. Ovako će ljudi pomisliti da ćeš i samoga Boga proglasiti krivovjernikom jer mu jedna zapovijed glasi NE UBIJ!, a ti bi vlastito dijete ubio da je homoseksualac ili lezbijka. Jer, kako drukčije protumačiti tvoju tvrdnju da oni nisu dio obitelji? Lp.

VL
KO
Križ od suza
22:27 03.10.2015.

Prosto je nevjerojatno kako mnogi vele učeni i mudri mogu svoj osobni strah projecirati na druge i time hrabriti same sebe kako su oni ko biva stameni i hrabri i kako oni bez straha za razliku od uplašenog križa, brane Crkvu i čvrsto vjeruju da je ona neuništiva. Pa naravno dragi moji katolici kako klerici tako i laici pa i vi nevjernici koji ispovjedate svoju nevjeru Da Crkva Kristova je neunuštiva i sotona i njegove sluge je neće moći uništiti ali onima koji će ostati vjerni Kristu i Njegovoj Riječi slijedi uskoro progon jer se vraćamo u katakombe. Iz raskošnih zdanja kojima će u potpunosti zavladati nečastivi sa svojim slugama Crkva Kristova će se preseliti u srca od krvi i mesa i to će biti kako je Gospodin poručio po Mariji od Božanskog milosrđa Crva Ostatka Malo Stado ali veliko u Gospodinu. Crkvu Kristovu će činiti oni koji neće prihvatiti svetogrđa koja će se nametnuti prvo rušenjem obiteljske zajednice a potom i rušenjem Sakramenata. I sad ako se upozorava na sve opasnosti koje su pred nama i to modernisti iz najviših crkvenih krugova svojom bezobzirnošću i i bogohulnim izjavama samo potvrđuju, onda se mene kao onoga koji sa užasavajućom dosljednošću ustrajavam upozoravajući na ono što je tu pred našim vratima proziva luđakom, strašljivcem, psihopatom, bezumnikom, psihički poremećenim i mogao bih tako u nedogled. Niti je kod mene prisutan nikakav strah za Crkvu niti se ja nečastivog bojim Bog mi je svijedok. Suma sumarum mnogo je ne mijeseci već godina posta na kruhu i vodi kao i izmoljenih krunica iza mene da bih se ja zvijeri bojao. Radi se o tome da je potrebno upozoravati i ukazivati onima koji spavaju svoj hibernacijski duhovni san da je Crkva napadnuta iznutra i to je onome tko zna duhovno sabirati potpuno jasno i da kad se desi to što će se desiti a to je uvođenje novog nauka koji neće biti Božji već vražji doći će do raskola ali to će biti samo posljedica svetogrdnih promjena koje oni koji ljube Krista i koji će mu ostati vjerni neće nikada prihvatiti. Jedno je ukazivati na ono što je neminovnost ako se nastavi ovako kako se sada čini u pripremi za Sinodu i tu se ne radi ni o kakvoj želji za raskolom već o neminovnosti raskola jer će doći do polarizacije između onih koji slijede Boga i onih koji će slijediti vraga a dvojici gospodara se ne može služiti. Gospa se 1961. g. ukazala pastiricama u Garabandalu i opisala im kako će izgledati Upozorenje u posljednjim vremenima. Padre PIo je bio gorljivi promicatelj Garabandala pa je i svoj veo kojim je bilo pokriveno njegovo lice poslije smrti ostavio oporučno vidjelici Končiti iz Garabandala. Vrlo je vjerojatno da će se naći i oni samozvani sa pustih otoka kojima je ovladao nečastivi i uvjeriti ih kako su i priču o Garabandalu izislili neki psihički bolesnici. Djevojčice su tih šezdesetih godina prenijele poruku od Gospe što će se događati u posljednjim vremenima. Upozorenje Conchita piše: “Upozorenje dolazi direktno od Boga i biti će vidljivo od svakoga na svijetu ma gdje se on tada nalazio. To će biti kao otkrivenje naših grijeha. Biti će viđeno i iskušano od svakog čovjeka na svijetu, nevjernika ili vjernika, ma kojoj god on religiji pripadao.” Upozorenje će se dogoditi na nebu, nitko se neće moći za­štiti od tog događaja. Čak bi čovjek više volio biti mrtav, nego da prođe kroz Upozorenje. Ono nas neće ubiti. To će biti “ko­rekcija” naše savjesti. Izazvati će veliki strah, jer ćemo gledati sebe u odnosu na Boga, gledati ćemo svoje vlastite grijehe i posljedice koji su ti grijesi izazvali. To će biti kao upozore­nje za kaznu koja slijedi. Na taj način svijetu će bi ponuđena prilika za kajanje i čišćenje, da se pripremi za veliku milost velikog čuda. Gospa je rekla Jacinti “Upozorenje će doći kada okolnosti budu najgore.” Datum nije otkriven vidjelicama, međutim, Mari-Loli je rečeno da će se veliko Čudo dogoditi unutar jed­ne godine od Upozorenja. Veliko Čudo Conchita je jasno rekla da je Gospa obećala učiniti veliko Čudo u Garabandalu, tako da mnogi povjeruju u stvarnost ukazanja i tako poslušaju poruke. “Budući da su grijesi čovje­čanstva protiv Boga veliki, tako i Čudo mora biti veliko, jer ga svijet zaista treba.” Čudo će se dogoditi u četvrtak, na blagdanjednog sveca koji je mnogo štovao Euharistiju, u 20 sati i 30 minuta i trajati će oko četvrt sata. Čudo će se poklopiti s jednim velikim događajem u Crkvi. Bolesni koji dođu na taj dan u Garabandal će ozdraviti, nevjernici će biti obraćeni. U Boriku će ostati jedan trajni znak, kao dokaz Gospine velike ljubavi prema njenoj djeci. Conchita veli, “taj ostavljeni znak biti će vidljiv od svakoga, moći će se fotografirati i snimati televizijom, ali neće se moći opipati. Biti će toliko očito da to nije s ovoga svijeta,nego od Boga. I Z J A V E ~ V I D J E L I C A Conchita Gonzales: „Upozorenje će biti kao sudar dvaju zvijezda, koje će proizvesti takvu grmljavinu i jako svjetlo, ali neće izazvati materijalne štete, niti štete ljudima, ali je strašno.“ „To će biti kao vatra. Neće nas sažeći, ali ćemo je osjetiti i fizički i duhovno.“ „Upozorenje će biti korekcija savjesti svijeta.“ „Da, Upozorenja se treba bojati – tisuću je puta gore od zemljotresa.“ „Da ne poznajem kaznu koja će doći, rekla bih vam da je Upozorenje nešto najstrašnije.“ „Sve nacije i svi ljudi će to jednako osjetiti. Nitko neće umaći. Čak da se sakrijete u sobu, zatvorite prozore i vrata, ipak ćete vidjeti i osjetiti isto. A nevjernici će osjetiti i znati što je strah Božji.“ „Oni koji ne priznaju Krista isto će vjerovati da je Upozorenje od Boga.“ „Bilo bi bolje umrijeti, nego iskusiti pet minuta onoga što nas čeka.“ „Svi ćemo različito iskusiti Upozorenje, jer će ono ovisiti o našoj savjesti. Bit će vrlo osobno. Zato će svatko za sebe reagirati na to, jer su vaši grijesi različiti od mojih.“ Mari – Loli: „To će biti neko unutrašnje, osobno iskustvo. Izgledat će kao da se svijet zaustavio, međutim nitko toga neće biti svjestan, budući da će svatko biti posvema uronjen u svoje vlastito proživljavanje.“ „To će biti nešto, kao neki unutranji osjećaj žalosti i boli što smo uvrijedili Boga. Bog će nam pomoći da jasno vidimo zlo koje smo Njemu učinili, kao i sva zla koja smo općenito učinili. Bog će nam pomoći osjetiti tu bol duše, jer kada nešto učinimo krivo, često samo svojim usnama molimo Boga za oproštenje, ali sad će nam On pomoći da to duboko osjetimo.“ Kazna Njen dolazak ovisi o ljudima, da li su ispunili Gospine po­ruke…ako se dogodi, donijeti će strah i užas…biti će strasnija od ičega što možemo zamisliti, jer će biti rezultat direktnog uplitanja Boga. Kazna nema ništa s ratovima, revolucijama i sličnim stvarima proisteklim iz tvrdoće ljudskog srca. Conchita veli: “Ako kazna dođe, a ja vjerujem da hoće, doći će poslije obećanog Čuda.“

VL
LI
livoguza2
21:43 03.10.2015.

"Klupko se odvrće."______________Dosad se klupko uvijek odmotavalo, a nekima je nepoznat netko zavrnuo pa se sada odvrće, a neodmotava. Lp.

VL
IH
ivan.horvat031
09:12 03.10.2015.

Komentirati bolesnika koji sjedi tik uz ludu nives celzijus koja piše memoare, na koje se pali propali svećenik, nema smisla trošiti riječi i vrijeme.

VL
LI
livoguza2
21:39 03.10.2015.

"Jadna je ona Crkva koja je spala ne to da ju @ljevoguza2 brani.Mogu se konzrvativni pripadnici klera ljutiti i ne ljutiti na Svetog Oca, mogu na njega zazivati sva zla ovoga svijeta ipak moraju znati da je Papa Franjo najpopularnija osoba u RKC, da ga slijede milijuni vjernika bez obzira na vjersku i svjetovnu naobrazbu, te da će do osavremenjivanja Crkve neminovno doći."_____________Ovako zbore svi papofobi i franjomrsci koji glimataju papoljupce. Ovako odjekuje blejanje vukova s ovčijim bekinama. Ovako se pišu apsurdni tekstovi. Samo papoljubac Robinzonove sorte može izlijevati kiblu na me i don Anđelka, najkonzervativnijeg od svih konzervativnih svećenika, koji nijedne ružne nismo napisali o papi Franji. Druga je stvar što nismo dali za pravo ni Robinzonu ni Križu od suza koji tvrde da će Papa Nauk uskladiti prema ponašanju žitelja Sodome i Gomore i tako postati antipapa. Narod bi mudro stanje njihova duha prokomentirao ovako: "Što se babi tilo, to joj se i snilo." Razlika među ovim dvojcem s prelaganim kormilarima je ipak ogromna, koliko god nam se učinili jednakima. Robinzon zlurado likuje što će papa Franjo tobože odbaciti Nauk i prikloniti se zloduhu sotone, a Križ od suza je obuzet strahom da će zlo nadvisiti dobro, sotona pobijediti Boga i zauvijek razoriti nerazorivu Kristovu Crkvu. Ako se ne varam, Anđelko i ja čvrsto vjerujemo u čvrstinu stijene, bez obzira koliko jaki potresi ju zdrmali i koliko krupni prstaci ju rovali iznutra. A tko će se, gdje i kako koprcati, jednom će svakomu biti jasno i poznato. Dakako, znat će se i tko je blebetalo, a tko odani Kristov sljedbenik. Mada je ovdje i sada lako prepoznati blebetala. Jer, blebetala uporno papu Franju proglašavaju najpopularnijom zvijezdom, iako se on gnuša uloge superstara. Anđelko bi rekao: "Sapienti sat, a blen ti ni budilica!" Lp.

VL
Robinzon
17:52 03.10.2015.

Jadna je ona Crkva koja je spala ne to da ju @ljevoguza2 brani.Mogu se konzrvativni pripadnici klera ljutiti i ne ljutiti na Svetog Oca, mogu na njega zazivati sva zla ovoga svijeta ipak moraju znati da je Papa Franjo najpopularnija osoba u RKC, da ga slijede milijuni vjernika bez obzira na vjersku i svjetovnu naobrazbu, te da će do osavremenjivanja Crkve neminovno doći.Crkvene velmože, navikle da ih se štuje i uzvisuje mal te ne kao samoga Krista, još će se jedno vrijeme bezuspješno koprcati dok se u potpunosti ne eliminiraju iz RKC.Ovo blaćenje Petrova nasljednika je jedna od metoda njegova uklanjanja.Nebi me začudilo da se posluže i najradikalnijim sredstvima.Ako to pokušaju ili učine. mase vjernika će ih samljeti.Pri tome, od pojava kao što je ovo isprazno blebetalo lijeve guz ice, ni flek neće ostati.

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.