isprobajte!

Pet odličnih ideja za zelenu terasu tijekom cijelog ljeta

Foto: JYSK
Pet odličnih ideja za zelenu terasu tijekom cijelog ljeta
20.06.2020.
u 07:00
Ako cvijeće postavite u tegle različitih veličina ili ih stavite u viseće tegle, rezultat će biti zanimljiv i dinamičan izgled terase
Pogledaj originalni članak

Nije tajna da biljke stvaraju ugodnu i prirodnu atmosferu ako ih postavite na balkon - a ako su neke od njih jestive, možete ih također iskoristiti i kao začin kada budete jeli na svom vrtnom stolu. Gdje najbolje staviti tegle za cvijeće kako bi se uklopile u vaš eksterijer? Stručnjaci iz JYSK-a donose pet ideja za korištenje tegli za cvijeće kako bi vaš eksterijer izgledao ugodno i lijepo.

1. Koristite razne veličine

Foto: JYSK

Ako cvijeće postavite u tegle različitih veličina ili ih stavite u viseće tegle, rezultat će biti zanimljiv i dinamičan izgled terase. Različite vrste tegli također mogu sakriti ogradu kojoj je potrebno farbanje ili je pozadina bezbojan zid.

2. Grupirajte svoje tegle

Foto: JYSK

Uređivati vrt s teglama je vrlo jednostavno, ali pokušajte staviti tegle u grupe. Ako ih samo postavite jednupo jednu u različite kuteve balkona, to će izgledati jednolično i tužno. Umjesto toga, postavite dvije do tri tegle u blizini tako da istaknu jedna drugu.

3. Tegle ne moraju izgledati slično

Foto: Thinkstock
vrste tegla za cvijeće

Različiti materijali, boje i oblici stvaraju zanimljiv izgled. Dodamo li tome i različite biljke rezultat će biti zanimljiv zeleni kutak u vrtu ili na balkonu.

4. Pomiješajte vrste biljaka

Foto: Promo fotografija
silikonska tegla

Pomješajte različite biljke i stvorite prekrasan izgled terase. Postavite različite tegle na vrtni stol i uživajte u ljepoti. Sakupite svježe bilje i začine za večeru i uživajte u prekrasnom mirisu.

5. Spojite tegle s fenjerima

Foto: Shutterstock
vrt

Nemojte terasu samo dekorirati s teglama. Dodajte im fenjere i u mraku ćete ih dodatno istaknuti zbog svjetla. Bonus: Kada osvjetlite kuteve terase, činit će se kao da je prostor veći i širi. Ako imate planove za putovanje preko ljeta, možete kupiti umjetne biljke i uživati u zelenilu terase bez ikakve brige o njima.

Za svakodnevnu inspiraciju pratite nas i na Instagramu!

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.