sredstvo za prihranu

Ovaj sastojak nikad nemojte bacati u smeće, biljke ga jednostavno obožavaju

Foto: Shutterstock
Ovaj sastojak nikad nemojte bacati u smeće, biljke ga jednostavno obožavaju
20.10.2022.
u 13:12
Ljuske jajeta su jedan od najboljih izbora za organsku prihranu biljaka, izuzetno su bogate kalcijem, a uz njega sadrže i znatne količine magnezija, kalija, željeza i bakra, a upravo su ti spojevi ključni za napredak biljaka
Pogledaj originalni članak

S dolaskom sezone grijanja sobnim biljkama potrebna je posebna njega. Jedna od glavnih stvari koje će im trebati, uz vodu i svjetlost, svakako je prihrana. No, nije nužno kupovati preparate za njegu biljaka, sredstvo za prihranu možete napraviti i sami i to od - kućnog otpada.

Foto: Biomedia
marica prihranjivanje

Ljuske jajeta su jedan od najboljih izbora za organsku prihranu biljaka, izuzetno su bogate kalcijem, a uz njega sadrže i znatne količine magnezija, kalija, željeza i bakra, a upravo su ti spojevi ključni za napredak biljaka.

Foto: Shutterstock

Želite li se okušati u pripravi ovog supstrata sve što trebate napraviti je pomiješati usitnjene ljuske jajeta (sirovog ili kuhanog) s jednom žlicom zemlje i žlicom šećera u prahu.

Tako pripremljenu smjesu posipajte oko biljke i dobro zalijte. Ako nemate navedene sastojke, nema zime, prva pomoć biljkama bit će i usitnjena kora banane.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.