isprobajte već danas

Jedan jednostavan prirodni recept od kojeg će hortenzije bujati cijelo ljeto

Foto: Flora magazin
Jedan jednostavan prirodni recept od kojeg će hortenzije bujati cijelo ljeto
31.05.2024.
u 12:36
Hortenzije najbolje uspijevaju u vlažnom, dobro dreniranom tlu i u sjeni – ne vole da im je previše sunčano ili sjenovito. Izbjegavajte položaje okrenute prema jugu, osobito ako je tlo vrlo suho
Pogledaj originalni članak

Hortenzije su omiljeni listopadni i otporni grmovi, od kojih su neke penjačice. Njihove upečatljive cvjetne glavice dolaze u različitim oblicima, od velikih kugli do stožaca, a najpopularnije i najprepoznatljivije vrste su mophead i lacecap s velikim, zaobljenim cvjetnim glavicama u nijansama bijele, plave i ružičaste boje u ljeto i jesen. Hortenzije najbolje uspijevaju u vlažnom, dobro dreniranom tlu i u sjeni – ne vole da im je previše sunčano ili sjenovito. Izbjegavajte položaje okrenute prema jugu, osobito ako je tlo vrlo suho.

Foto: Thinkstock
hortenzije

Iako je česta u cvjetnjacima, hortenzija ne uspijeva baš svakome. Osnovni problem kod njezina uzgoja je kiselost tla. Naime, hortenzija treba izrazito kiseli supstrat. Kiselost se može povećati zalijevanjem s vodom u koju ste umiješali limunsku kiselinu. U 1 litru vode dodajte malu plastičnu žličicu, onu s kojom se miješa kava, limunske kiseline. Već nakon nekoliko zalijevanja podići ćete kiselost tla. Hortenzija treba i dosta vlage, a ne bi se smjela biti ni na jakom suncu.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.