U vrtu

Uz ove savjete uvijek ćete imati savršeno čist roštilj

Foto: Shutterestock
Uz ove savjete uvijek ćete imati savršeno čist roštilj
08.06.2017.
u 17:20
Da vam se omiljene zabave uz roštilj, zbog čišćenja rešetke ne bi pretvorile u noćnu moru, isprobajte ove trikove
Pogledaj originalni članak

Stiglo nam je ono doba godine kada koristimo svaku priliku da bismo nešto "bacili na roštilj". Nije to samo zbog fine hrane, roštilj je svojevrsni ritual koji zahtjeva dobru pripremu, veselo druženje i dobru zezanciju. No, ono što ostane kad se hrana pojede i gosti odu nikom nije drago. Pričamo, dakako o čišćenju. Zato vam donosimo savjete uz čiju pomoć ćete uvijek imati spremnu rešetku.

Foto: Shutterestock

Ako vam se rešetka toliko zapekla od zadnjeg pečenja nemojte je ribati - najefikasniji način za uklanjanje skorenih zmazanoća jest da ju posatvite na vrlo jaku vatru i pričekate da visoka temperatura doslovno istopi nakupljene prljavštine.

Foto: Shutterestock

Sjajan trik za čišćenje roštilja jest taj da nakon pečenja, prije nego li se rešetka ohladi, ju pokrijete u vodu natopljenim starim novinama. Ostavite tako pola sata - para će učiniti svoje ostavljajući rešetku čistom.

Foto: Shutterestock

Ako je prljavštitna jako tvrdokorna morat ćete uprljati ruke - nabavite izdržljivu žičanu četku i ribajte dok niste zadovoljni rezultatom.

Prije nego li krenete pripremati novi roštilj, svoju očišćenu rešetku premažite debljim slojem masnoće. Ne brinite, višak će se otopiti, a rešetka će biti zaštićena od nakupljanja ostataka.

Imate li roštilj na otvorenom, potrudite se da ga uvijek držite zatvorenim i zaštićenim od atmosferilija, na taj način znatno ćete uštedjeti vrijeme utrošeno na taj dosadni posao.

 

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.