Keramičke pločice

Svijetli tonovi i tamniji dekor za malene prostore

Foto: Dom i vrt
Svijetli tonovi i tamniji dekor za malene prostore
14.01.2013.
u 00:02
Pločice većih dimenzija posljednji su hit među keramičkim proizvodima
Pogledaj originalni članak

Kupaonica sve više postaje prava wellness-oaza svakog doma. Mjesto je to u kojem svakodnevno provodimo higijenu, uljepšavamo se, opuštamo, započinjemo dan, ali ga i završavamo... Uz sanitarije, keramičke su pločice glavni sastavni dio kupaonice na koji obraćamo pažnju pri uređenju i gdje „radimo" na usklađivanju boja, uzoraka, dizajna... Odabrati najljepše keramičke pločice znači odabrati svjetlije tonove za manju kupaonicu kako bi prividno djelovala veća, a znači i vješto uklopiti detalje koji će razbiti jednoličnost – tamniji dekor pločica, romantična cvjetna ili otmjena minimalistička bordura, možda drugačiji način slaganja koji će od podnih pločica napraviti zanimljiv mozaik.

Pločice većih dimenzija posljednji su hit među keramičkim proizvodima prikazan i na ovogodišnjem sajmu Cersaie u Bologni, a idealne su za veće kupaonske prostore. U tom slučaju kupaonicu možete opremiti tamnijim i intenzivnijim bojama i jačim uzorcima koji dominiraju prostorom. Naglasak ljepoti dat će veliki prozori i puno prirodnog svjetla. U prostorijama s manje prirodnog svjetla koristite pastelne tonove, razne varijante bijele, bež i sličnih nježnijih nijansi. Imitacija drvenih i kamenih površina neiscrpna je inspiracija za uređenje interijera. U kupaonici, kao i u bilo kojoj drugoj prostoriji doma, lijepo je imati klasičnu keramiku svijetle boje.

Osim što prostoru daje eleganciju, površine u tim tonovima uvijek su u modi. Posljednji trend je kombinirati keramičke pločice i u spavaćoj sobi. Pločice u kupaonici štite zidove od vlage, omogućavaju jednostavnost čišćenja i održavanja visoke higijenske razine, a njihova otpornost na sredstva za čišćenje, kao i dugovječnost materijala od kojeg su napravljene njihove su glavne odlike.

Priča o hrvatskim keramičkim pločicama i na Twitteru!

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.