DOBRO JE ZNATI

Spremate se renovirati kupaonicu? Evo 5 stvari koje trebate razmotriti

Foto: Thinkstock
Spremate se renovirati kupaonicu? Evo 5 stvari koje trebate razmotriti
25.03.2020.
u 07:00
Kupaonski prostor ne mora imati samo funkcionalnu dimenziju, već i onu estetsku. Uz ove ideje, postići ćete da kupaonica bude reprezentativan prostor
Pogledaj originalni članak

Zbog dotrajalosti, loše funkcionalnosti ili nekog drugog razloga spremate se obnoviti kupaonicu? Prije nego što krenete u akciju potrage za oblozima, sanitarijama i majstorima koji će izvesti radove, dobro razmislite što želite i što možete postići. Naime, iako kupaonice tradicionalno imaju tek funkcionalnu svrhu, to ne znači da se njihov prostor ne može bolje iskoristiti.

Razmotrite sljedećih pet stavki:

1. Razmislite o spremištima

Je li ormarić s ručnicima dovoljno blizu tuš-kabine? Stane li vam još jedan iznad wc školjke ili na neki drugi viši dio zida? Razmislite o tome da uložite u još jedno malo spremište. Kupaonice jesu mali prostori, ali neuredno će izgledati ako nije sve spremljeno ili na policu ili u ormarić, osobito ambalaža deterdženta, toaletni papir, kozmetički proizvodi...

2. Povećajte razinu luksuza

Svaka kupaonica može imati malo spa štiha i mora izgledati udobno, primamljivo te dobro osmišljeno. Razmislite o većem zrcalu, većem umivaoniku, a ako imate djecu, ugradite izvlačnu ladicu koja će im poslužiti kao stuba prilikom pranja ruku i zuba.

Foto: Thinkstock

3. Ugradite dobru rasvjetu

Nemojte uložiti samo u prigušena svjetla ugrađena u strop. Tako ćete dobiti puno sjena u prostoru. Jedna velika svjetiljka iznad zrcala itekako je potrebna i obavezno to razmotrite.

4. Nabavite dodatnu grijalicu

Ako je još nemate, ugradite dodatnu grijalicu za kupaonicu. Radijatorima treba malo dulje da ugriju prostor, osobito u hladna zimska jutra pa će dodatna grijalica dobro doći kada se brzo morate istuširati.

Foto: Thinkstock

5. Osigurajte dobru ventilaciju

Ako nemate prozor, a ventilacija vam je zastarjela, obavezno ugradite novu. Zrak će biti kvalitetniji, a zrcalo se neće magliti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DU
Deleted user
22:36 04.03.2015.

prije svega naci dobrog vodomestra i jos boljeg keramicara ne uzimat fusere