Raskoš i za pod

Ovo nije još jedna priča o tepisima – ovo su prava remek-djela!

Foto: Dom i vrt
Ovo nije još jedna priča o tepisima – ovo su prava remek-djela!
Foto: Dom i vrt
Ovo nije još jedna priča o tepisima – ovo su prava remek-djela!
Foto: Dom i vrt
Ovo nije još jedna priča o tepisima – ovo su prava remek-djela!
Foto: Dom i vrt
Ovo nije još jedna priča o tepisima – ovo su prava remek-djela!
22.04.2013.
u 07:37
Otkrivamo kakvi tepisi su u modi, što odabrati za dom i ne pogriješiti
Pogledaj originalni članak

Ako mislite da je ovo još jedna priča o tepisima, prevarili ste se. Ovo je priča o pravim remek-djelima od najfinijih materijala koji na kraju izgledaju onako kako je sam kupac to zamislio ili pak jedan od cijenjenih hrvatskih dizajnera.

Domaća tvrtka Saga Saga ove tepihe koji pažnju privlače kreativnošću i dizajnom proizvodi tehnikom ručnog taftinga, a osnovni materijal je sto posto novozelandska vuna. Osim vune, koristi se i lan te pamuk, a svi materijali su prirodni.

– Naša je prednost što tepihe izrađujemo po narudžbi kupca u svim dimenzijama, oblicima, bojama i prema dizajnu samoga kupca. Znači nismo ograničeni standardima i svaki je tepih "unikat" ako ga kupac sam dizajnira. Isto tako smo jedini u Hrvatskoj koji nude tepihe s potpisom hrvatskih dizajnera – objašnjava Mirela Koprivnjak iz tvrtke Saga Saga.

Floral 2 - tepih dizajnerice Maje Mesić koji ostavlja bez daha (lijevo). Dizajnerski tepih kako ga vidi Boris Ljubičić (desno)

Po uzoru na dekore i zavjese

Upravo mogućnost izrade tepihe prema željama kupca pokazala se izuzetno uspješnom idejom jer to je najsigurniji način da će kupac dobiti upravo ono što odgovara cjelokupnom interijeru u kojem će se tepih i nalaziti.

– Vrlo često kupci odaberu nešto što je u skladu s njihovim interijerom ili prema uzorku dekora, zavjese i slično.

Bycicle - tepih od 100 posto novozelandske vune Borisa Lisjaka

Naravno, dodatni interes kod kupca stvara mogućnost samostalnog idejnog rješenja koje može realizirati na tepihu – ističe Mirela Koprivnjak te napominje kako u biti tepisi nisu nikada ni izašli iz mode:

– Smatramo da su tepisi bili uvijek u modi, samo određeni trendovi su ih stavili u drugi plan. Sada su ponovno u ekspanziji i kako je u trendu minimalističko uređenje interijera, tepisi su ti koji daju određenu toplinu i zaokružuju cijeli interijer. Zato smo se mi odlučili ponuditi nešto novo što je u svijetu već neko vrijeme trend, a to su – osim klasičnih tepiha – dizajnerski tepisi.

Kupci mogu osmisliti svoj tepih u svim dimenzijama, oblicima i bojama. Cif Kocka - Može li ljepše i bolje A'Marie (desno)

Dojmljiv komad u kući

Dizajnerski tepisi, e, to je priča koja osvaja i one koji nisu ljubitelji tepiha. Upravo su naši poznati dizajneri i umjetnici uspjeli u naumu da tepih postane dojmljiv, nesvakidašnji i fantastičan ukras svakog doma bez kojeg se na kraju ipak ne može.

– Ostvarili smo suradnju s mnogim priznatim dizajnerima iz raznih područja: modni dizajneri – A Marie, Zigman, grafički dizajneri – Boris Ljubičić, Boris Lisjak, produkt dizajneri – Maja Mesić, Željka Kavran, zatim arhitektica Petra Sučić Roje, Ante Vrban, likovni umjetnik Saša Šekoranja – zaključuje Mirela Koprivnjak.

Kombinacija raznih tehnika i živih boja, zatim kombinacija materijala i motivi i detalji koji daju tepihu treću dimenziju.

NE PROPUSTITE: FOTO Kako uz male preinake unijeti svježinu u vaš dom

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.