novo u gradu

Otvara se novi Le Kolač Roberta Hromalića, u genijalno uređenom prostoru s predivnom terasom

Foto: Alexander Starbuck
Otvara se novi Le Kolač Roberta Hromalića, u genijalno uređenom prostoru s predivnom terasom
03.05.2023.
u 10:41
Projekt uređenja prostora i terase potpisuju Tvrtko Topić i Tea Kličinović iz arhitektonskog biroa Arhikultura
Pogledaj originalni članak

Volite otkrivati nove okuse, uživati u ugodnim, pomno osmišljenim interijerima s prijateljima i obitelji, popiti na kraju radnog dana čašu finog vina ili se počastiti signature koktelom? Bistro Le Kolač u Parku kneževa prava je adresa. Kada bismo opisivali ideju Roberta Hromalića, kojom se vodio u osmišljavanju bistroa Le Kolač - bio bi to back to the roots.

Foto: Alexander Starbuck

Već 15 godina Robert Hromalić vrlo srčano i strastveno priprema prava gurmanska remek djela - dotaknuta prstohvatom čarolije, koja se osjeti već pri ulasku u atraktivan prostor u Branimirovoj 43. Osim unutarnjeg dijela, prostor dodatno oplemenjuje velika vanjska terasa, smještena u ugodnoj hladovini. Kraj nje je dječji park pa su ljudi malih nožica, kao i kućni ljubimci dobrodošli. Projekt uređenja prostora i terase potpisuju Tvrtko Topić i Tea Kličinović iz arhitektonskog biroa Arhikultura. 

Foto: Alexander Starbuck

Radno vrijeme lokala koji se otvara 9. svibnja je od utorka do nedjelje od 8 ujutro, kada možete uživati u jednom od ukusnih doručaka pa sve do 23 sata navečer. Sedam vrsta ručno rađenih/artisan kolača, četiri raznovrsna doručka i deset slanih jela “obojila” je kreativna kombinacija sastojaka, a zbog raskoši okusa i mirisa prave su gourmet umjetničke kreacije. Dostupne su i bezglutenske kao i vege opcije.

Foto: Alexander Starbuck

Sam prostor je zamišljen kao community zona, s vrlo udobnim foteljama i dvosjedima, kako bi gosti mogli promatrati pripremu njihovih poslastica. Uz 28 sjedećih mjesta u unutarnjem dijelu, još 78 osoba može uživati u ponudi na velikoj terasi. Posebno je interesantan način odabira željene hrane, jer ona se neće nalaziti u vitrinama, nego na lebdećim tanjurima kako bi posjetitelji mogli u punom smislu doživjeti određeno jelo ili slasticu. Tako će se istaknuti pomno osmišljen dizajn kolača, koji se uklapa u Hromalićevo viđenje moderne gastronomije. 

Foto: Alexander Starbuck

Želimo da gosti konzumiraju sve njima poznato u modernijoj verziji, međusobno dijele hranu te da se pritom osjećaju opušteno okruženi dragim ljudima, istaknuo je Robert Hromalić.

 

 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DU
Deleted user
14:42 05.05.2023.

To je jedno od onih mjesta u koja uđeš - neki izađu odmah jer ih se šokira cijenikom, a drugi stojički odtrpe plate ceh i više se ne vrate. Samo rijetki imaju sližbene kartice i duboki novčanik i želju da se vrate. Lijepo, skupo i vrlo brzo zatvoreno.