Kolaboracija

Nesavršeni namještaj koji ima karakter, baš kao i mi!

Foto: Ikea
Nesavršeni namještaj koji ima karakter, baš kao i mi!
24.03.2018.
u 08:00
Zvijezda kolekcije drvena je klupa koja se, ovisno o dodacima, prilagođava prostoru
Pogledaj originalni članak

Megapopularni proizvođač namještaja Ikea nastavlja s dizajnerskim kolaboracijama koje svojim rješenjima oduševljavaju publiku diljem svijeta. Najnoviji primjer takve suradnje jest ona s danskim dizajnerom Pietom Heinom Eekom koja se temelji na kolekciji namještaja i dodataka za dom. Kolekcija s potpisom danskog dizajnera obuhvaća stolce, stolove, jastuke, tekstile te stakleno i keramičko posuđe.

Ideja kojom su se vodili dok su stvarali ovu liniju jest da naprave kolekciju u kojoj će svaki komad biti unikatan, budući da svaka osoba koja kupuje njihov namještaj ima svoje “nesavršenosti” koje ju diferenciraju od drugih. Hein Eek izjavio je da je, kada je završio dizajnersku školu, postojao trend da se u dizajnu postigne izvrsnost te da, ako napraviš tisuću komada, svaki od tih komada mora biti identičan.

On je odlučio napustiti taj koncept i učiniti dizajn osobnijim i humanijim, a istodobno sačuvati proces industrijske proizvodnje.Naziv same kolekcije je “Industriell” i druga je po redu suradnja Ikee s Heinom Eekom. Kolekciju karakteriziraju nježne boje koje se sjajno uklapaju u svaki prostor te namještaj čistih linija koji se, odabirom dodataka, prilagođava stilu i ukusu svakog ponaosob.

Cjenovno je kolekcija nešto skuplja od klasične ponude ovog renomiranog proizvođača namještaja, no ipak je riječ o limitiranom broju komada namještaja koji će u ponudi biti samo tijekom proljetne sezone, a kupiti se može, osim u robnim kućama, i putem interneta.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.