start up

Modularne kuće kakve još niste vidjeli - jednostavno senzacionalne!

Foto: KOTO
Foto: KOTO
Foto: KOTO
Foto: KOTO
Foto: KOTO
Foto: KOTO
15.10.2019.
u 06:07
Čiste linije, neutralne boje i prirodno svjetlo karakteristike su modularnih kuća u nordijskom stilu Koto startupa. Nastale su iz nastojanja ponovnog povezivanja čovjeka i prirode, a veliki prozori duž zidova prva su stanica za postizanje upravo toga
Pogledaj originalni članak

Ponovno povezivanje prirode i čovjeka okosnica je novih jednosobnih do četverosobnih modularnih kuća Koto startupa. Dizajnirane su u nordijskom stilu i trajat će vječno, tvrde iz Koto-a za dezeen.com. 

Svaka je modularna kuća dizajnirana s dijagonalnim krovom, ujedno i pečatom samog startupa, a njegov dizajn u klin stilu, tvrdi Johnathan Little, jedan od osnivača Koto startupa, moderan je detalj na tradicionalno dizajniranim kućama.

Foto: KOTO

Ovako dizajnirane kabine odlične su za održavanje nordijskog stila života temeljenom na uravnoteženosti poslovnog i privatnog te na vremenu potrebnom za san i odmor, tvrde iz Koto-a. 

Taj se stil života očituje i u unutrašnjosti kabina čiji zidovi s ugradbenim prostorom za skladištenje ostavljaju dovoljno podnog prostora zbog kojeg prostor djeluje čišće. S druge strane, kabine su dizajnirane s velikim prozorima koji se protežu čitavim zidom, ali i s nekoliko manjih prozora koji samu kabinu ispunjavaju prirodnom svjetlosti, a čovjeka čine dijelom prirode.

Foto: KOTO
Prostor je maksimalno iskorišten i sklopivim krevetom koji uz zidove s ugradbenim prostorom za skladištenje, pospješuju čist dizajn skandinavskog stila. 

Dakako, u skladu s tim, korišten je i drugi namještaj u neutralnim bojama, a svaka kabina dolazi s peći na drva u tamnoj nijansi.

Kontrast neutralnom interijeru dizajn je kupaonice u crnoj boji, a dodati se može i sauna u istoj boji. 

Foto: KOTO
Dodatak saune ili tuša, način je koji će, tvrde iz Koto-a, čitavom iskustvu života u kabini dati dašak spa tretmana

Kabine se mogu postaviti na sve vrste terena, a omogućuju i jednostavnu selidbu, čak i nekoliko godina nakon postavljanja. Naposljetku, same kuće omogućuju brojne kombinacije kojima će se postići prostor različitih dimenzija pogodan za dom, ured ili hotel.

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.