moderno i povoljno

Genijalan moderan stan za tri cimera u kojem je naglasak na ugradbenim ormarima

Foto: IKEA
Genijalan moderan stan za tri cimera u kojem je naglasak na ugradbenim ormarima
30.03.2022.
u 10:25
Prisutni su zajednički prostori, dizajnirani za zbližavanje sustanara, ali i osobna utočišta kada je svima potrebno njihovo vrijeme
Pogledaj originalni članak

Nadahnut povećanjem popularnosti zajedničkog života, dizajner interijera Hans Blomquist osmislio je dom za tri cimera koji postiže ravnotežu između otvorenosti života u grupi i privatnosti. Najnovije Life at Home istraživanje koje je provela Ikea pokazalo je da trebamo zadovoljiti pet emotivnih potreba da bismo se osjećali kao da se nalazimo kod kuće u određenom prostoru. Jedna je od njih pripadnost, odnosno osjećaj pripadanja grupi i prihvaćenosti zbog onog što jesmo.

Foto: IKEA

To je ideja koja je potaknula nastanak ovog stana stvorenog za život troje prijatelja. Prisutni su zajednički prostori, dizajnirani za zbližavanje sustanara, ali i osobna utočišta kada je svima potrebno njihovo vrijeme.

Foto: IKEA

Namještaj na kotačima koji se može pomicati i lagani komadi namještaja, kao što su stolci, koje je moguće sakriti ili prenijeti gdje su potrebni sjajni su za dom u kojem ima više ljudi, baš kao i veliki stolovi. Brojne je manje stolove moguće spojiti tako da tvore veliki stol ili ih pak razdvojiti i koristiti zasebno, ovisno o tome gdje su potrebni!

Foto: IKEA

Zajednički prostori u stanu moraju poslužiti za više namjena. U kuhinji radni stol funkcionira kao mjesto za učenje, ali i kao kutak za doručak. Dodane su i police za uredski pribor, dok je bijele reflektore s hvataljkom moguće usmjeriti prema zadacima na radnom stolu. A da bi prostor bio maksimalno iskorišten tu su ugradbeni ormari.

Foto: H&M Home
Foto: H&M Home
Foto: H&M Home
Foto: H&M Home
Foto: H&M Home
Foto: H&M Home
Foto: H&M Home
Foto: H&M Home
Foto: H&M Home
Foto: H&M Home
Foto: H&M Home

Prirodni materijali, kao što su drvo i pamuk, pružaju ovoj spavaćoj sobi dobar ugođaj, dok tekstili prigušenih nijansi jamče harmoniju tijekom noći. Spavaće su sobe mjesta gdje sustanari ostvaruju svoje snove. Kada je riječ o posljednjoj spavaćoj sobi, tim pokazaju kako su ostvarili maksimalnu vrijednost stila po povoljnoj cijeni. Veliki krevet ima glavnu ulogu. Okružen je niskim visećim lampama i prekriven jastucima, a efekt je zaista čaroban.

Foto: IKEA

Dizajniranjem ovog stana postignuta je povezanost i ravnoteža. Zajednički prostori olakšavaju povezivanje sustanara. U užurbanijim dijelovima stana, kao što su predsoblje i kupaonica, tri rješenja za odlaganje pomažu pri odvajaju osobnih predmeta, dok u dnevnoj sobi fleksibilan namještaj omogućuje promjenu prostora po želji. Privatni prostori omogućuju opuštanje i isključivanje.

Foto: IKEA

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.