Skandinavski stil

Dječja sjedalica Nomi najslađa je koju smo vidjeli, a sad se može nabaviti i u Hrvatskoj

Foto: Evomove
Dječja sjedalica Nomi najslađa je koju smo vidjeli, a sad se može nabaviti i u Hrvatskoj
25.10.2019.
u 08:00
Ležaljka je za novorođenu bebu, ali i hranilica za djecu koja se pretvara u stolicu bez dodataka koja se može koristiti do adolescentske dobi, budući da je dovoljno komotna te može podnijeti težinu i do 150 kilograma
Pogledaj originalni članak

Europska Komisija, u kategoriji malih i srednjih poduzeća, Evomove dječju stolicu Nomi nagradila je srebrnom medaljom za sigurnost proizvoda. 

Norveški dizajner, Peter Opsvik, osmislio je stolac za svog sina koji je ubrzo napravio pravu revoluciju u svijetu stolaca, ali i dječjih hranilica. Kruna Opsvikova rada, predstavljena je 2013. kada je za svoju unuku osmislio Nomi, sustav aktivnog sjedenja za djecu nove generacije. Uvjeren da od najranije dobi trebamo imati mogućnost nesmetanog mijenjanja položaja te biti aktivni čak i kada sjedimo, svoju je filozofiju utkao u stolac koji je danas dostupan i na hrvatskom tržištu.

Sjedište i oslonac za noge, dječja stolice NOMI, tvrtke Evomove, mogu se podesiti te osiguravaju stabilan položaj za kralježnicu, a meke i blage konture vrhunske završne obrade pozivaju dijete na aktivnost i kretanje u različitim položajima sjedenja.

Foto: Evomove

Nomi je koncipirana kao modularni proizvod. Osim što je hranilica za veću djecu, ujedno je i izvrsna kao ležaljka za novorođenu bebu. Hranilica se uostalom, nakon što dijete svlada umijeće penjanja i silaska sa stolice, pretvara u stolicu bez dodataka, a koja se može koristiti do adolescentske dobi, budući da je dovoljno komotna te može podnijeti težinu i do 150 kilograma.

Osim što je ergonomski, ovaj stolac i vrlo je siguran. Nomijev dizajn sprječava da se stolac prevrne dok dijete u njemu sjedi ili dok se, primjerice, pokušava odgurnuti od stola. 

Nomi je postigao i zavidne rezultate na neovisnim testiranjima Njemačkog i Danskog društva potrošača, a osvojio je i Reddot, Mother & Baby te ABC nagrade.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.