dom iz snova

90 kvadrata čistog užitka: Zagrebački stan uređen je s puno stila

Foto: Saša Lisjak
Foto: Saša Lisjak
Foto: Saša Lisjak
Foto: Saša Lisjak
Foto: Saša Lisjak
Foto: Saša Lisjak
Foto: Saša Lisjak
Foto: Saša Lisjak
Foto: Saša Lisjak
Foto: Saša Lisjak
Foto: Saša Lisjak
03.05.2021.
u 06:50
Jedini zahtjev klijenata bio je da se maksimalno iskoristi prostor stoga je sav namještaj rađen po mjeri, a rušio se i zid između blagovaonice i kuhinje kako bi dobili otvoreni dnevni prostor
Pogledaj originalni članak

Novu inspiraciju za uređenje obiteljskog doma pronašli smo u studiju Mirjane Mikulec čiji tim je osmislio i uredio stan od 90 kvadrata. Stan se sastoji od tri spavaće sobe i otvorenog dnevnog dijela s kuhinjom, blagovaonicom i boravkom, a ima jednu kupaonicu i gostinjski toalet.  

Foto: Saša Lisjak

Jedini zahtjev klijenata bio je da se maksimalno iskoristi prostor stoga je sav namještaj rađen po mjeri, a rušio se i zid između blagovaonice i kuhinje kako bi dobili otvoreni dnevni prostor.

Foto: Saša Lisjak

Prvi dojam vrlo je važan, a uređenje ovog hodnika otkriva stil uređenja ostatka interijera. Iako je riječ o kratkom hodniku, njegova širina omogućila nam je da stvorimo dovoljno prostora za skladištenje, a poigrali smo se i otvorenim i zatvorenim elementima kako ne bi zatvorili prostor - naglašava dizajnerica interijera Mirjana Mikulec.

Foto: Saša Lisjak

Dnevni prostor objedinjuje kuhinju, blagovaonicu i dnevnu sobu. Kuhinjom dominiraju tamne nijanse u kombinaciji s dekorom drva kako bi prostor dobio na toplini. Antracit siva jedna je od najpopularnijih boja posljednjih godina, dijelom zbog atraktivnog dojma koji ostavlja, a djelom što je bez obzira na tamni ton vrlo zahvalna baza koja je vrlo jednostavna za kombiniranje.  

Foto: Saša Lisjak

Osim dekorima, dizajneri su se poigrali zatvorenim i otvorenim elementima, a središnji dio ove kuhinje - otok - koji, osim što služi kao dodatna radna površina, može poslužiti i kao mjesto za brze obroke. U ostatku dnevnog djela, baš kao i u kuhinji, nastavlja se dominacija tamnijih tonova. 

Foto: Saša Lisjak

- Budući da se roditeljska soba nalazi u produžetku dnevnog prostora, cilj je bio sve elemente postaviti tako da prostor ostane pročišćen i prohodan. Ovaj prostor dobar je primjer kako bojama povezati interijer - naglašava Mikulec.

Foto: Saša Lisjak

Sofa u plavoj boji povezana je s blagovaonskim stolcima u istoj nijansi, dok su oni u žutoj  povezani tapetom. Metalni detalji provučeni kroz prostor unijeli su dozu industrijskog stila. Stil uređenja nastavlja se i u roditeljskoj sobi, ali s nešto svjetlijim nijansama. Iako je male kvadrature, ima sve potrebno. Budući da nije bilo prostora za igru manjim komadima namještaja, i tu se monotonija 'razbila' tapetom. 

  

Foto: Saša Lisjak

Uređenje dječjih soba uvijek je poseban zadatak. Kad god je to moguće, uključite djecu u izbor teme sobe kao i boja i dekora. U obje sobe, iako potpuno drugačije uređene, stvoren je prostor za igru, učenje i spavanje.

Foto: Saša Lisjak

 U obje spavaće sobe baza je neutralna, a manji elementi i dekoracije na zidu sobe odražavaju karakter malih vlasnika. Dok su dječje sobe stilom uređenja odskakale od ostatka interijera, kupaonice su ipak njegov nastavak. Obje su jednostavne s dominacijom sive i crnih elementa, a odabrana keramika povezuje jednu i drugu kupaonicu.

Za svakodnevnu inspiraciju pratite nas i na Instagramu!

 

 

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.