LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri

Nadolazeći trendovi: zlatni detalji vraćaju se u velikom stilu

Prirodni materijali poput drva, kamena, stakla, metala i kože ponovno osvajaju suvremene interijere
17. veljače 2020. u 06:00 1 komentara 6365 prikaza
interijer
Foto: Ankica Juričević

Trendovi uređenja interijera nude mnoštvo mogućnosti i kreativnosti. Važno je znati snalaziti se u kombiniranju boja, materijala, stilova i dekorativnih formi. Moderni trendovi uređenja interijera odraz su suvremene, jednostavne arhitekture koja se temelji na konceptu prirode i zelene gradnje.

Ove godine u trendu je kombiniranje različitih stilova uređenja s naglaskom na kombinaciju vintage i modernog. Poželjno bi bilo u moderan interijer unijeti poneki komad stilskog namještaja, pogotovo u dnevni boravak ili spavaću sobu. Zlatni detalji kao ukras na namještaju ili okviri slika, također su in.

interijer | Autor : Ankica Juričević Foto: Ankica Juričević

Geometrijski dizajn i uzorci ponovno se vraćaju u modu, a prirodni materijali poput drva, kamena, stakla, metala i kože ponovno osvajaju suvremene interijere. Rustikalno drvo na kojemu se vide prirodni godovi itekako je poželjno. Sve što je proizvedeno od umjetnih materijala trebalo bi ići van.

interijer
1 / 7
Spoj shabby chic elemenata i modernih detalja, primjerice tepiha, daje domu ovog mladog para šarmantan karakter

Kako namještaj, tako i dekori, neka budu od prirodnih materijala kao što su pamuk, svila i lan. Popularne su i tapete inspirirane prirodom. Kad je riječ o bojama u interijeru, dobro je znati da će se siva boja održati i ove godine iako je popularna već neko vrijeme. Siva boja idealna je za kombiniranje sa svim drugim bojama, a također je dobra podloga za isticanje različitih elemenata u interijeru.

interijer | Autor : Ankica Juričević Foto: Ankica Juričević

Osim sive, popularne su još i bež, bijela, crna, maslinastozelena, smeđa te zemljane boje. Nećete pogriješiti odlučite li se za kombinaciju mekanih, pastelnih boja sa sivom, crnom ili krem-bijelom. Za one koji teže glamuroznijem, raskošnijem stilu preporučuju se ručno rađeni tepisi od fine vune i svile s tradicionalnim motivima.

interijer MALA ŠKOLA UREĐENJA Kako bojama, materijalima i dekorima do tople atmosfere u domu Mala škola uređenja Evo uz koje poteze do više kvadrata u malom stanu obiteljsko gnijezdo Obiteljska kuća na tri etaže s potpisom Mirjane Mikulec

 

Dobar savjet zlata vrijedi

1. Najbolje iz prirode
Prirodni materijali kao drvo, koža, kamen, staklo i metal opet su u modi. Umjetni materijali nisu poželjni pa ih zaobiđite želite li biti u trendu

2. Reciklaža je in
Odaberite drveni pod koji je maksimalno sačuvao prirodnu strukturu kako bi se lijepo istaknuo u interijeru. Također je popularna i podna obloga od recikliranog drva.

3. Poigrajte se stilovima
Moderno je kombiniranje različitih stilova. Nađite na sajmu antikviteta staru komodu, ogledalo ili fotelju i ukomponirajte ih s modernijim namještajem koji već imate

  • Avatar Gilgames
    Gilgames:

    Morski plodovi, brodski podovi... samo urbano, urbano. Pijem pivo uvozno da bi bolju macku upozno...samo urbano, urbano i u trendovima.