LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri

Mala škola uređenja: biljke kao stilski pečat

Kod odabira boje posude treba paziti da se uskladi s bojom biljke kojoj je namijenjena
26. siječnja 2020. u 07:00 0 komentara 7368 prikaza
biljke
Foto: Ankica Juričević
Pogledajte galeriju 1/5

Želite li u svoj dom unijeti dašak prirode i života, biljke su idealno rješenje. Kreativno aranžirano cvijeće ili samo zelenilo u različitim vazama i lončanicama, osvježit će i oplemeniti stambeni prostor. Kod postavljanja biljaka u interijeru treba ih postaviti tako da se vide prilikom ulaska u prostor i tijekom sjedenja.

Više od ukrasa

Lijepa biljka privlači pozornost pa se njome možemo poslužiti želimo li istaknuti neki detalj. Neke vrste biljaka zahtijevaju puno svjetlosti pa će za njih idealno mjesto biti prozori. Pri ugradnji prozora dobro je predvidjeti mjesto za cvijeće te postaviti klupice. Postoji velik izbor moderno dizajniranih posuda za biljke koje se lako uklapaju u bilo koji interijer.

biljke | Autor : Ankica Juričević Foto: Ankica Juričević Poigrajte se biljkama, neka one budu prvo što će gosti primijetiti kada uđu u vaš prostor

Pročišćuju zrak

Postoje različiti načini na koje možemo postaviti posude s biljkama u interijeru. Zanimljive su one posude koje se mogu objesiti na zid. Mogu biti izrađene od prirodnih i umjetnih materijala. Današnji dizajneri namještaja nerijetko umeću posude za cvijeće u različite vrste pokućstva.

Kod odabira boje posude treba paziti da se uskladi s bojom biljke kojoj je namijenjena. Također se treba uklopiti s ostalim elementima u prostoriji. Za dekoraciju zemlje u posudi u kojoj je biljka mogu se staviti kamenčići, glinene granule, komadići drveta, mahovina, staklene perle i drugo.

biljke | Autor : Ankica Juričević Foto: Ankica Juričević Rezano cvijeće uglavnom se stavlja u vaze prilagođene prostoru

Mogućnosti dekoriranja interijera uz pomoć biljaka su neograničene. Možemo ih uklopiti u sve stilove uređenja, od klasičnog, rustikalnog, modernog do minimalističkog. Osim lijepog izgleda, biljke u interijeru imaju i funkciju pročišćavanja zraka kao i u borbi protiv zračenja računalnih monitora i televizora.

>>Grijaća tijela: imaju funkciju, ali i osvajaju dizajnom

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.