DOBAR ODAZIV

U prvih mjesec dana 1900 zahtjeva, a odobrena obnova 400 kuća

Foto: Shutterstock
U prvih mjesec dana 1900 zahtjeva, a odobrena obnova 400 kuća
05.06.2015.
u 15:18
Najviše je zahtjeva za obnovu fasada i promjenu stolarije, a najviše kuća za energetsku obnovu dosad je prijavljeno iz Petrinje, čak 47
Pogledaj originalni članak

Za energetsku obnovu obiteljskih kuća u prvih mjesec dana stiglo je više od 1900 prijava, a za više od 400 građana odobreno je više od 21 milijun kuna te mogu krenuti s radovima.

Ove podatke iznio je u ponedjeljak ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović. U Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost kažu kako je većina od tih 400 dosad odobrenih zahtjeva s područja posebne državne skrbi, kojima država odobrava do 80 posto sufinanciranja.

Najviše je zahtjeva za obnovu fasada i promjenu stolarije, a najviše kuća za energetsku obnovu dosad je prijavljeno iz Petrinje, čak 47. Od županija najviše prijavljenih kuća dosad imaju Vukovarsko-srijemska i Sisačko-moslavačka županija.

U prvih mjesec dana trajanja javnog poziva za dobivanje državnih poticaja za energetsku obnovu obiteljskih kuća odobreno je sufinanciranje za 18 kuća u Zagrebu.

Više o temi pročitajte na Zelenoj zoni zagrebačke banke

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DU
Deleted user
09:16 06.06.2015.

Kakve veze imaju fotopaneli uz članak s štednim perilicama i s energetskom obnovom kuća. Fond ne sufinancira fotonapon niti ima kvota.